Gastro

Višňovo – kokosové řezy

Sbírání kytiček

Přemýšlíte, co dobrého na víkend upečete? V teplých dnech se hodí kombinace nakyslých višní a kokosu. Vyzkoušejte višňovo – kokosové řezy.

Na těsto:

  • 4 vejce
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 220 g polohrubé mouky
  • ½ balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 1 zarovnaná PL kakaa
  • 100 ml mléka

Na potření:

  • 4 zarovnané PL višňového džemu

Na náplň:

  • 1 kompot višní bez pecek (hmotnost po odkapání 350 g)
  • 600 ml studeného mléka
  • 2 balíčky Créme Olé pudingu bez vaření s kokosovou příchutí Dr.Oetker
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 100 g moučkového cukru

Na posypání:

  • 3 zarovnané PL strouhaného kokosu

Ještě potřebujeme:

  • plech na pečení (30 x 40 cm)
  • sítko

Příprava:

  1. Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Kakao smícháme s moukou a kypřicím práškem a společně s mlékem přimícháme do vaječné pěny a důkladně promícháme.
  2. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu, vložíme do trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200°C (předehřátá)
Horkovzdušná trouba: 180°C (předehřátá)
Plynová trouba: stupeň 2-3 (předehřátá)

Doba pečení: asi 20 minut

  1. Korpus necháme vychladnout a potřeme džemem.
  2. Na přípravu náplně necháme višně odkapat na sítku. Oba pudingy Créme Olé vyšleháme elektrickým ručním šlehačem s mlékem podle návodu. Tvaroh s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka a obě směsi zašleháme dohromady.
  3. Polovinu náplně natřeme na korpus s džemem, poklademe višněmi, navršíme druhou polovinu náplně a rozetřeme.
  4. Posypeme kokosem a dáme asi na 1 hodinu ztuhnout do chladničky.


Foto: Dr. Oetker
4. 7. 2014

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků