Gastro

Višňový džem se skořicí

Sbírání kytiček

Oblíbili jste si domácí džemy? Je čas višní a tak pro vás máme recept na višňový džem se skořicí. Skořice vás v zimě pěkně prohřeje.

(na 3 – 4 sklenice po 375 ml)


Přísady:

• 1 kg odpeckovaných višní
• 1 balíček Skořicového cukru Dr.Oetker
• 350 g cukru krystalu
• 1 balíček Gelfixu Super 3:1 Dr.Oetker

Příprava:

  1. Omyté a odpeckované višně mírně rozmixujeme nebo nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Přidáme skořicový cukr.
  2. Z odváženého cukru odebereme 2 polévkové lžíce a smícháme s Gelfixem Super. Přidáme k ovoci a za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbylý cukr a za stálého míchání vaříme minimálně 5 minut. Pak odstavíme z plotny.
  3. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je džem po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.
  4. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme až po okraj do připravených sklenic a uzavřeme víčkem. Sklenice obrátíme dnem vzhůru a po dobu asi 5 minut necháme stát na víčku.

Foto: Dr. Oetker
29. 8. 2014

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků