Společnost

Vyzkoušejte dorty podle filmových hvězd: Mandarinková něha Andrey Kerestešové

Při natáčení české filmové komedie Jak se zbavit nevěsty vznikl nápad vytvořit speciální dorty pro herecké hvězdy.

Včera jsme vám představili Čokoládovou nevěstu Davida Matáska. Dnes to bude Mandarinková něha Andrey Kerestešové.

Mandarinková něha Andrey Kerestešové

Suroviny na makronkový korpus:

150 g bílků 

120 g cukru krupice 

30 g hladké mouky 

60 g mandlové mouky 

60 g cukru moučka 

Suroviny na marcipánovou mousse: 

250 g marcipánu 

300 g mléka 

300 g smetany 

12 g želatiny 

500 g vyšlehané šlehačky 

Suroviny na mandarinkové želé: 

125 g mandarinkového pyré 

2x 10 g cukru krupice 

7 g bramborového škrobu 

1 plátek želatiny 

Jak na to: 

Opět začínáme korpusem. Z bílků a cukru krupice vyšlehejte sníh, který vmíchejte do mandlové mouky smíchané s hladkou moukou a cukrem moučka. Pečte na 160 °C cca 12 minut. Na mousse mixujte marcipán se studeným mlékem a smetanou, přidejte želatinu připravenou podle návodu a vyšlehanou šlehačku. 

Ani mandarinkové želé není složité: 

V hrnci zahřejte mandarinkové pyré s 10 g cukru krupice. Přisypte bramborový škrob a dalších10 g cukru krupice. Jakmile směs přejde varem, sundejte hrnec z plotny a ve směsi rozpusťte plátek želatiny. Až směs dosáhne pokojové teploty, nalijte ji do plochých silikonových forem a dejte zamrazit. 

Skládání dortu: makronkový korpus, marcipánová mousse, želé mandarinka, marcipánová mousse.


Zítra se podívejte, jak se připravuje Ovocná louka Jany Švandové.


Který dort byste raději ochutnali? Čokoládovou nevěstu Davida Matáska nebo Mandarinkovou něhu Andrey Kerestešové.


Připravila: Marcela 

Foto: archiv filmu Jak se zbavit nevěsty


Diskuze: příspěvků