Gastro

Zelné závitky s feferonkami

Vyzkoušejte náš pikantní recept pro opravdové labužníky.

Ingredience:
250 g dlouhozrnné rýže
2 cibule
2 stroužky česneku
50 g rozinek
1 lžíce oleje
30 g piniových oříšků
30 g pistácií
50 g nahrubo nastrouhaných vlašských ořechů
1/2 lžičky mletého koriandru
1 hlávka bílého zelí
3 lžíce másla
2 červené feferonky
250 ml vývaru
200 ml smetany
sůl podle chuti

Postup:
1. Rýži uvaříme, cibuli a česnek nadrobno pokrájíme a spolu s rozinkami osmahneme na oleji.
2. Do rýže vmícháme piniové oříšky, pistáce a vlašské ořechy, osolíme a ochutíme koriandrem. Osm zelných listů omyjeme a spaříme v osolené vodě. Silné řapíky naplocho seřízneme. Rýži rozdělíme na zelné listy, stočíme je a spíchneme párátky.
3. Závitky ze všech stran opečeme na 2 a 1/2 lžíci másla. Rozehřejeme troubu. Feferonky očistíme, vyřízneme semeníky, lusky omyjeme a jemně posekáme. Na zbylém másle je osmahneme, přidáme vývar, smetanu a povaříme, dokud omáčka nazhoustne. Závitky vložíme do zapékací misky, přelijeme omáčkou a asi 20 minut zapékáme v troubě. Podáváme s bagetou nebo čerstvým chlebem.

Připravila: Zuzana
Foto: Archiv
27.5. 2011


Diskuze: příspěvků