Kosmetika

Ošetření pleti po opalování

Sbírání kytiček

K opalování patří velmi často i koupání. Po té je třeba si důkladně omýt a ošetřit pokožku. Dodat jí výživu, aby se lépe obnovovala a další den byla opět připravená chránit vás před sluncem.

V článku Bezpečný pobyt na slunci jsme vám radili, jak se správně chránit před sluncem. dnes se zaměříme na péči o pokožku po opalování. Každý večer po koupání či opalování umyjte pokožku pomocí výrazně hydratačního prostředku, který díky svému složení udrží vaši kůži hydratovanou až 24 hodin. Po umytí by mělo následovat poctivé promazání celého těla mlékem, které dokonale obnoví narušený ochranný film a spustí v pokožce regenerační mechanismy. Pokud ovšem u vás nebo u vaší ratolesti už došlo ke spálení, případně lehkému podráždění pokožky sluncem, pak hojení a regeneraci postižených míst napomáhají speciální přípravky.
 

 Linola Dusch und Wash

Linola Dusch und Wash

Linola Dusch und Wasch

Speciální sprchový a mycí gel pro suchou a atopickou pokožku s vyváženým pH (5,5). Díky antibakteriální složce (octenidin) chrání atopickou pokožku před množením škodlivých mikroorganismů. Lipidy jsou velmi jemně rozptýlené (ve formě mikroemulze), a proto jsou rychleji vstřebány do pokožky a nedochází k jejich opláchnutí. Aktivně obnoví ochrannou kožní bariéru a zanechá vaši pokožku hydratovanou po dobu 24 hodin. Je vhodná pro každodenní použití i pro velmi citlivou
dětskou pokožku.

 Bergasol od Altermedu

Bergasol od Altermedu

Bergasol od Altermedu

Komfortní poopalovací péče pro zvýšení efektu a prodloužení opálení se speciálním aktivátorem pro dosažení vyššího účinku zhnědnutí pokožky. Přitom pleť zůstane svěží a hydratovaná. Jemný krém je obohacen o mangové máslo a meruňkové mléko, které jsou známé svou vyživující schopností. Nejde o samoopalovací přípravek!
 

 Čokoládové mléko TOPVET

Čokoládové mléko TOPVET

Čokoládové mléko po opalování TOPVET

Po slunění dopřejte své pokožce dokonalou regeneraci s čokoládovým mlékem po opalování s chladivým účinkem. Mléko pokožku hydratuje, navodí zklidňující relaxační účinek a jeho čokoládové aroma navíc velmi příjemně povzbudí vaše smysly.

Panthenol Forte Ice Effect

Panthenol Forte Ice Effect

Panthenol Forte Ice Effect

 

Sprej s 10% D-panthenolu a komplexem vitaminů A, E, F efektivně podporuje regeneraci pokožky po slunění. Chladivý tělový gel s výtažky z máty poskytuje citlivé pokožce maximálně šetrnou péči a rychlou úlevu od pocitu pálení. Pro dosažení extra chladivého efektu skladujte sprej a tělový gel před použitím alespoň čtyři hodiny v ledničce.

 Linola krém

Linola krém

Linola krém
Intenzivní chladivý a rychle se vstřebávající hydrofilní krém typu emulze oleje ve vodě s vysokým obsahem vody (83 %). Obsahuje nenasycené mastné kyseliny (mezi jinými kyselinu linolovou), důležité pro zdravou pokožku. Působí proti zánětům a svědění. Je vhodný pro terapii seborhoické (mastné) kůže, léčbu dermatóz (ekzémů) v období vysazení kortikoidů, rozpraskané kůže, zmírňuje pocit pálení při podráždění od slunce, při alergických kožních reakcích nebo hmyzím bodnutí a při poškození kůže způsobeném prací. Linola se může používat v každém věku a na všechny části těla.

Připravila: Katka
Foto: iStock, archiv firem
4. 6. 2012

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků