Gastro

Cafe Amandine

Pro všechny gurmány a milovníky francouzské kuchyně máme dobrou zprávu. Chcete-li si vychutnat čerstvě upraženou kávu a pochutnat na vyhlášených specialitách, navštivte nově otevřené Café Amandine v Praze Na Moráni 17.

V kavárně ve stylu třicátých let se budou podávat typické pokrmy francouzské kuchyně, které pro hosty připraví tým vyhlášených kuchařů v čele se Stanislavem Kladivou. Ten vystudoval prestižní kuchařský institut v Praze a vařil v těch nejlepších českých i zahraničních restauracích. V Café Amandine si můžete pochutnat na delikatesách, které pro vás připravil podle originálních francouzských receptur – v široké nabídce najdete např.: tartine, jehněčí konfitované kolínko, kuře na estragonu, ratatouille, plněné bagety, saláty, crepes a blini.

Součástí kavárny je i stylová pekárna. Každý den si můžete přijít pro domácí křehký chléb, bagety i sladké pečivo. Pochutnat si zde můžete na croissantech, čoko rolkách, hrozinkových šnecích či sladkých koláčích. V nabídce nechybí ani klasický francouzský quiche a croque, Creme Brulee či slavný dezert – Tarte Tatin.

V Café Amandine můžete obdivovat nejen kuchařské umění zdejšího personálu, ale i umělecký interiér, který v sobě snoubí prvky secese a modernismu. Jeho autorem je architekt Jaromír Pizinger, originální vitrážový strop ve stylu třicátých let je dílem akademického malíře Karla Balcara. Veškeré vybavení kavárny je dovezeno přímo z Francie, a dokonale tak podtrhuje atmosféru tohoto jedinečného místa.

Více informací najdete na http://www.cafeamandine.cz


Diskuze: příspěvků