Chcete připravit rodině chutnou a netradiční rybu? Vyzkoušejte candáta s mandlemi.
příprava 10 min / pečení 45 min
Suroviny:
500g brambor
400g candáta
2 citróny
olivový olej
6-8 snítků tymiánu
1 stroužek česneku
4 lžíce plátků mandlí
pepř sůl
1. Předehřejte si troubu na 200°C. Plech vyložte pečícím papírem.
2. Brambory a 1 citrón nakrájejte na měsíčky. Na pečícím papíře potřete měsíčky olivovým olejem, osolte, opepřete a přihoďte několik snítků čerstvého tymiánu.
3. Pečte cca 25 min nebo dokud brambory nezměknou. V průběhu pečení jednou vše promíchejte.
4. Rybu rozdělte na dva kusy. Jednotlivé filety potřete olivovým olejem, důkladně osolte, opepřete, přidejte další snítky tymiánu. Navrch ozdobte tenkými plátky česneku, mandlí a citrónu.
5. Brambory přesuňte stranou a doprostřed umístěte filety candáta.
6. Pečte vše společně dalších 15 minut.
Připravila: Katka
Foto: Fino