Pro milovníky vláčného těsta s tvarohem dnes máme recept na dýňový koláč.
Ingredience:
1 dýně hokkaido (1,5 kg)
3 lžíce cukru
100 g mletých oříšků
vanilinový cukr
skořice
Na těsto:
200 g hladké mouky
2 lžíce moučkového cukru
150 g tvarohu
60 g másla
2 lžíce oleje
špetka soli
¼ lžičky mleté skořice
Postup
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a necháme ho v chladu odpočinout. Dýni oloupeme, nastrouháme nahrubo a v pánvičce podusíme s cukrem, skořicí a vanilinovým cukrem doměkka. Těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou, pokryjeme podušenou dýní, posypeme mletými oříšky a koláč upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Na závěr můžeme ozdobit šlehačkou.
Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Naše Bio
Foto: Naše Bio