Gastro

Grilovaná kotleta s grilovaným salátem a omáčkou z višní

Potrpíte si na spojení masa s ovocem? V tom případě vás nadchne kotleta z grilu zalitá višňovou omáčkou z červeného vína, višní a medu.

Přílohu jsme vybrali lehkou a poněkud neotřelou, a to grilovaný římský salát s trochou olivového oleje. Díky této přípravě získá listová zelenina příjemně nahořklou chuť, která bezvadně doplní sladkokyselou chuť omáčky a slanost kotlety. 

Ingredience: 

4 ks vepřové kotlety s kostí 

2 ks mladého římského salátu 

100 ml červeného vína 

2 lžíce medu 

200 g kompotovaných višní 

Solamyl, sůl, pepř, olivový olej 


Postup: 

1. Vepřové kotlety nasolíme, opepříme a necháme 20 minut odležet. 

2. Mezitím v rendlíku svaříme červené víno do vinné redukce. Poté přidáme med, šťávu z višní a vše provaříme. Zahustíme Solamylem rozmíchaným ve studené vodě. Pět minut omáčku provaříme a přidáme půlky višní. 

3. Kotletu opečeme na rozpáleném grilu z obou stran. Zabalíme do alobalu a necháme na straně grilu bez žhavých uhlíků odpočinout. 

4. Zprudka opečeme půlky salátů tak, aby byly opečené, ale uprostřed stále křupavé. Salát osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.


Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Akademie kvality
Foto: Akademie kvality



Diskuze: příspěvků