Potrpíte si na spojení masa s ovocem? V tom případě vás nadchne kotleta z grilu zalitá višňovou omáčkou z červeného vína, višní a medu.
Přílohu jsme vybrali lehkou a poněkud neotřelou, a to grilovaný římský salát s trochou olivového oleje. Díky této přípravě získá listová zelenina příjemně nahořklou chuť, která bezvadně doplní sladkokyselou chuť omáčky a slanost kotlety.
Ingredience:
4 ks vepřové kotlety s kostí
2 ks mladého římského salátu
100 ml červeného vína
2 lžíce medu
200 g kompotovaných višní
Solamyl, sůl, pepř, olivový olej
Postup:
1. Vepřové kotlety nasolíme, opepříme a necháme 20 minut odležet.
2. Mezitím v rendlíku svaříme červené víno do vinné redukce. Poté přidáme med, šťávu z višní a vše provaříme. Zahustíme Solamylem rozmíchaným ve studené vodě. Pět minut omáčku provaříme a přidáme půlky višní.
3. Kotletu opečeme na rozpáleném grilu z obou stran. Zabalíme do alobalu a necháme na straně grilu bez žhavých uhlíků odpočinout.
4. Zprudka opečeme půlky salátů tak, aby byly opečené, ale uprostřed stále křupavé. Salát osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Akademie kvality
Foto: Akademie kvality