Gastro

Karamelový dezert s mascarpone a zkaramelizovanými ořechy

Máte rádi krém z mascarpone? Dnes pro vás máme netradiční recept. 

Ingredience: 

100 g karamelových sušenek 

200 g smetany ke šlehání 

1 – 1 a ½ lžíce moučkového cukru 

200 g mascarpone 

½ lžičky citrónové kůry 

Několik kapek vanilkového extraktu 

1 lžička olivového oleje 

50 g směsi oříšků 

1 lžíce agávového sirupu 

1 lžička fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou Špetka soli 


Postup: 

Sušenky v hmoždíři roztlučeme na prášek a nandáme na dno skleniček. V robotu ušleháme smetanu do tuha. Poté k ní zlehka zašleháme moučkový cukr, mascarpone, citrónovou kůru a vanilkový extrakt. Krém rovnoměrně rozdělíme do skleniček. Na rozpálenou pánev dáme olivový olej a zlehka na ní opražíme oříšky. Když trochu zezlátnou, přidáme agávový sirup, balzamikový krém, špetku soli a necháme zkaramelizovat. Dezert ve skleničkách nazdobíme zkaramelizovanými oříšky.


Foto: Kalamáta Papadimitriou


Diskuze: příspěvků