Gastro

Kedlubnová polévka

Kedlubna obsahuje vitamin B, C a je bohatá na vlákninu, fosfor, železo, zinek, jód, hořčík, poměrně dost selenu a síru.

Ingredience:

3 ks kedlubny

3 ks brambor 

1 ks cibule 

3 stroužky česneku 

1 l zeleninového vývaru

3 lžíce másla

1 ks smetany

špetka muškátového oříšku

sůl a pepř na dochucení 

Postup:

Kedlubny a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Poté si připravte najemno nakrájenou cibulku, kterou smažte na másle dozlatova. Přidejte kedlubny a brambory, a ještě chvíli smažte, dokud i zelenina nepustí barvu. 

Přidejte vývar a vařte, dokud směs nezměkne. Asi po čtvrt hodině polévku rozmixujte ponorným mixérem. Zjemněte smetanou, přidejte prolisovaný česnek, okořeňte muškátovým oříškem a dochuťte solí a pepřem.

Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Naše Bio
Foto: Shutterstock


Diskuze: příspěvků