Kedlubna obsahuje vitamin B, C a je bohatá na vlákninu, fosfor, železo, zinek, jód, hořčík, poměrně dost selenu a síru.
Ingredience:
3 ks kedlubny
3 ks brambor
1 ks cibule
3 stroužky česneku
1 l zeleninového vývaru
3 lžíce másla
1 ks smetany
špetka muškátového oříšku
sůl a pepř na dochucení
Postup:
Kedlubny a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Poté si připravte najemno nakrájenou cibulku, kterou smažte na másle dozlatova. Přidejte kedlubny a brambory, a ještě chvíli smažte, dokud i zelenina nepustí barvu.
Přidejte vývar a vařte, dokud směs nezměkne. Asi po čtvrt hodině polévku rozmixujte ponorným mixérem. Zjemněte smetanou, přidejte prolisovaný česnek, okořeňte muškátovým oříškem a dochuťte solí a pepřem.
Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Naše Bio
Foto: Shutterstock