
Ingredience:
600 g kuřecích prsíček
Marináda:
- 30 ml kávy
- 10 g červených feferonek
- 1 polévková lžíce třtinového cukru
- citronová tráva
- 4 g nasekaného čerstvého zázvoru
Postup:
Nasekáme najemno zázvor, feferonky a citronovou trávu, přidáme kávu a cukr a vše dobře promícháme. Marinádou potřeme kuřecí prsíčka a necháme 2 hodiny odležet. Poté prsíčka opečeme na pánvi s nepřilnavým povrchem na malém množství oleje.
Tip: Podáváme s rýží a zeleninovým salátem nebo s bramborami pečenými ve slupce a jogurtovým dipem s pažitkou.
Další recepty Petra Havlíčka a Petra Lamschové najdete v knize Jídlo jako životní styl II.
Foto: Mladá Fronta
12. 9.2014