Gastro

Maková lízátka pro andílky

Připravte svým dětem andělská lízátka.

Suroviny:

200 g Isomaltu 

lžíce celého máku 

sušená kvítka na ozdobu 

tyčky (špejle) 

gelové barvivo

Isomalt je cukrářský cukr, se kterým se pracuje obdobně jako s karamelem. Překvapí vás ale jistě tím, že ani zdaleka není tak sladký, jako zmiňovaný karamel. 

Na přípravu lízátek si připravte hrnec, do něj vložte Isomalt a pomalu zahřívejte, dokud se krystalky nezačnou rozpouštět. Je potřeba rozpuštěný Isomalt takzvaně nechat „probublat“. Po „probublání“ stáhněte Isomalt z ohně (v tuto chvíli můžete použít gelová barviva a vmíchat je). 

Po odstavení míchejte směs tak dlouho, dokud nezmizí veškeré bublinky. Následně opatrně vlévejte na špejle a ihned ozdobte například mákem.

Zdroj a foto: Náš modrý mák


Diskuze: příspěvků