Gastro

Melounovo-jahodový sorbet

Sbírání kytiček

V horkých dnech určitě oceníte melounovo-jahodový sorbet. Rozplývá se na jazyku a báječně osvěží.

Ingredience:

400 g melounu Bouquet bez slupky 

100 g jahod 

1 limetka 

50 g třtinového cukru 

Meloun nakrájejte na menší kusy a vložte do mixéru. Přidejte omyté jahody, šťávu z limetky a doslaďte třtinovým cukrem. Rozmixujte. 

Směs na sorbet přendejte do uzavíratelné nádoby, dejte do mrazáku a ideálně jej každou půlhodinu promíchejte, dokud nebude mít konzistenci zmrzliny. Zmražený sorbet rozdělte do mističek, podávejte s čerstvým ovocem a lístky máty.

Zdroj a foto: Bouquet

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků