Pečený pstruh s koprem a brambory

Ryba připravovaná na ohni je sice jedinečná, ale pokud k tomu nemá člověk ideální podmínky, nepohrdne ani tou pečenou z trouby.

Pečený pstruh s koprem a brambory
Zobrazit fotografii v galerii

Záleží samozřejmě na její kvalitě i způsobu přípravy. Jestliže jste doposud váhali, jak na to, teď máte šanci zkusit si recept, který zvládne i kulinární začátečník. Na pstruhu si určitě pochutnáte. Řadí se mezi lososovité ryby, jež jsou čím dál tím více oblíbené. Jejich maso je bílé s tmavšími okraji a chuť příjemně jemná. A protože je třeba rybí maso trochu zvýraznit, podtrhnout jeho chuť, nechybí v našem receptu kopr, petržel a citron. 


Ingredience:

2 ks pstruha 

300 g přílohových brambor 

2 svazky čerstvého kopru 

1 citron 

150 g másla 

hrst hladkolisté petržele 

sůl čerstvě mletý pepř olivový olej 


Postup: 

1. Ryby omyjte, osušte papírovou utěrkou a osolte a opepřete. 

2. Citron nakrájejte na kolečka a vložte ho do naříznutého pstruha spolu s očištěnými větvičkami kopru. 

3. Vrchní stranu ryby nařízněte párkrát křížem a pečte zakápnutou olivovým olejem na pečicím papíru v troubě předehřáté na 180 stupňů 15 minut. 

4. Mezitím uvařte přílohové brambory. 

5. Rybu a brambory podávejte s rozpuštěným máslem a čerstvou, posekanou petrželovou natí. 


Tip: Připravujete-li si doma rybu, zohledňujte, že je rybí maso většinou velmi jemné. Proto byste se měli vyvarovat časově náročných úprav nebo nepřiměřených teplot.


Připravila: Katka Soušková

Zdroj: Akademie kvality

Foto: Akademie kvality

DISKUZE K ČLÁNKU

3

NEDÁVNO JSME GRILOVALI AMURA A BYL VYNIKAJÍCÍ

ODPOVĚDĚT

4

milujeme každou rybu

ODPOVĚDĚT

2

Ryby nejím.

ODPOVĚDĚT

4

Dobrý recept...

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (4 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Titulka pro: Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Vaříte rádi? Máte nějaký recept na přípravu opravdu složitého pokrmu?

Titulka pro: Čoko tunel s broskvemi

Čoko tunel s broskvemi

Přemýšlíte, co o víkendu upéci? Vyzkoušejte čoko tunel s broskvemi.

Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera. Foto: Dr. Oetker

Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera

Upečte si skvělý domácí chleba z kváskového těsta.

Co si dopřát o Velikonocích a nepřibrat

Co si dopřát o Velikonocích a nepřibrat

To, že o Velikonocích nechcete přibrat či si zkazit úspěšné držení zdravého jídelníčku, neznamená, že...

Titulka pro: Hruškové řezy se skořicí

Hruškové řezy se skořicí

Upečte si hruškové řezy se skořicí. Skořice Vás v zimě příjemně prohřeje a k hruškám...

Titulka pro: Rychlá roláda

Rychlá roláda

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

ŽHAVÉ DRBY

DETOX

Jděte přímo na www.foxylife.cz. Tam jsem si ...

SLEVOVÉ KUPONY

A co budete konkrétně kupovat? Taky vánoční dárky?

NÁKUPNÍ TAŠKA NA KOLEČKÁCH

Poradíte, kde koupit kvalitní nákupní tašku na ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz