Přemýšlíte, jakou chuťovku připravíte o svátcích? Vyzkoušejte tuto pěnovou pochoutku.
Suroviny pro 2 osoby:
- 1 ks Aljašský losos ve vlastní šťávě King Oscar
- 1 citrón (budeme potřebovat šťávu)
- 2 ks avokáda
- 15 ml smetany
- 1 vaječný bílek
- olivový olej extra virgine
- sůl, pepř
- chléb
- rukola
Příprava:
Vyjměte lososa z konzervy, nechte okapat a nakrájejte na malé kousky. Současně rozkrojte avokádo a jeho dužinu si připravte do mističky. Smetanu našlehejte a dejte ji ihned do lednice.
Poté vložte do mixéru nakrájeného lososa, dužinu z avokáda, vaječný bílek a šťávu z citrónu a jednu minutu mixujte. Následně smíchejte s našlehanou smetanou a špetkou soli.
Vytvořená směs po chvilce dosáhne světlé barvy a trošku slehne. Ideální je ponechat směs na 20 minut v chladničce.
Dochutit můžete pepřem a extra panenským olivovým olejem. Servírujte na plátcích křupavého nebo rozpečeného chleba či bagety s kouskem rukoly.
Připravila: Katka Soušková
Zdroj: King Oskar
Foto: King Oskar