Pstruh pečený v solné krustě s mačkaným hráškem a mátou

I když ryby zrovna nevyhledáváte, ochutnat alespoň jednou za život pstruha můžete.

Pstruh pečený v solné krustě s mačkaným hráškem a mátou
Zobrazit fotografii v galerii

A co teprve až zkusíte úpravu v solné krustě z bílků. Rybky díky ní budou krásně šťavnaté a zároveň krásně ochucené bylinkami. Jestliže si potrpíte na originální přílohy, inspirujte se přípravou hrášku se šalotkou, česnekem a nasekanou čerstvou mátou. Ať vám chutná. 


Ingredience:

2 ks pstruha 

500 g hrubozrnné mořské soli 

6 bílků 

400 g hrášku 

1 šalotka 

2 stroužky česneku 

40 g másla 

100 ml vývaru 

máta, tymián, sůl, černý pepř 


Postup:

1. Pstruhy vykucháme a očistíme. Zlehka je uvnitř osolíme a opepříme a vložíme do nich tymián, mátu nebo jinou oblíbenou bylinku. 


2. Bílky ušleháme do tuhého sněhu, přidáme hrubozrnnou sůl a dobře promícháme. Plech vyložíme pečicím papírem a na něj rozložíme půlku směsi z bílků. Na ni položíme připravené pstruhy a poté je překryjeme zbytkem sněhu. 


3. Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C cca 20–25 minut. 


4. Mezitím rozehřejeme máslo a zpěníme na něm šalotku a česnek, obojí nakrájené nadrobno. 


5. Přidáme hrášek a zalijeme vývarem. Deset minut provaříme a poté rozmačkáme vidličkou. 


6. Dochutíme solí, pepřem a nasekanou mátou. 


Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Akademie kvality
Foto: Akademie kvality

DISKUZE K ČLÁNKU

2

Pstruha miluju, ale jen klasicky na másle.

ODPOVĚDĚT

3

ryby milujeme i grilujeme

ODPOVĚDĚT

2

Já bych snědla hrášek a manžel rybu. Pochutnali by jsme si oba.

ODPOVĚDĚT

4

Ryby do jídelníčku zařazuji co nejvíc...

ODPOVĚDĚT

5

Ano, ryby mám ráda, pstruha jsem ochunala, ale tnto recept nevyzkouším.

ODPOVĚDĚT

3

Ryby rádi baštime

ODPOVĚDĚT

4

ryby máme rádi

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (7 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Titulka pro: Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Vaříte rádi? Máte nějaký recept na přípravu opravdu složitého pokrmu?

Co si dopřát o Velikonocích a nepřibrat

Co si dopřát o Velikonocích a nepřibrat

To, že o Velikonocích nechcete přibrat či si zkazit úspěšné držení zdravého jídelníčku, neznamená, že...

Zdravý vánoční recept: Žitné rohlíčky s pistáciemi a citronem

Zdravý vánoční recept: Žitné rohlíčky s pistáciemi a citronem

Proč je žito lepší než pšenice?

Titulka pro: Vyhlášení soutěže o nejlepší čtenářský recept

Vyhlášení soutěže o nejlepší čtenářský recept

Pročítali jste se zájmem recepty, které nám posílaly naše čtenářky? Anebo jste sami dokonce přispěli...

Posílejte nám své recepty a vyhrajte poukázku do Potten & Pannen

Také si doma jako oko v hlavě střežíte starý recept na vanilkové rohlíčky po mamince...

Titulka pro: Oáza krásy a zdravého životního stylu

Oáza krásy a zdravého životního stylu

Zajímají vás nové trendy ve zkrášlování, modelaci postavy, wellnes, relaxaci a zdravém životním stylu? Pak...

NAČÍST DALŠÍ

ŽHAVÉ DRBY

HOJENÍ JIZEV

Pěkný den dámy :) Měla bych dotaz ohledně ošetření ...

CO POUŽÍVÁTE NA VRÁSKY?

Zdravím, jakou si kupujete kosmetiku na vrásky? Doporučíte ...

OKAY.CZ

Dobrý večer, nemáte zkušenost s objednáváním na ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

INZERCE

© 2020, MeziŽenami.cz