Rebarborovo-jahodový koláč

Přemýšlíte, čím překvapit ke snídani rodinu. Upečte ke snídani lahodný koláč ze sezónní rebarbory!

Rebarborovo-jahodový koláč
Zobrazit fotografii v galerii

Rebarbora, statná načervenalá bylina, jejíž chuť je někdy až nepříjemně kyselá, se konzumuje pouze v období od poloviny května do poloviny června. Jakmile totiž začne kvést, množství kyseliny šťavelové se zvyšuje, což může být pro člověka škodlivé až jedovaté. Také dejte pozor, abyste při pečení používali jen rebarborový řapík, nikoli listy. 


Suroviny:

400 g bio polohrubé mouky (můžete zkusit i alternativu – např. bio špaldovou mouku) 

1 svazek bio rebarbory 

1 balení bio jahod (vanička) 

1 bio citron 

200 g cukru krupice

5 bio vajec 

½ sklenky bio oleje

1 sklenku bio mléka 

1 vanilkový cukr

1 prášek do pečiva 

cukr moučka na posypání 


Vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a trochou citronové kůry do husté pěny. Následně opatrně přidáme mouku a prášek do pečiva. Poté postupně přiléváme olej a mléko. Mělo by vzniknout pěkné těsto, které nebude příliš tekuté. Vymazaný plech nebo pekáč vylijeme těstem, na něž poklademe rozkrájené jahody a rebarboru. 


Pečeme na 180 stupňů tak dlouho, dokud špejle nebude po vytáhnutí z těsta čistá. Dejte však pozor, abyste bublaninu příliš nevysušili, měla by zůstat krásně nadýchaná. Po upečení posypte cukrem moučkou přes sítko.


Zdroj a foto: Biozebra

DISKUZE K ČLÁNKU

1

Tak rebarboru zatím nemám, musím to napravit.:-)

ODPOVĚDĚT

3

Já nemám ani rebarboru ani jahody, škoda.

ODPOVĚDĚT

3

Rebarboru mám pěknou, na jahody musíme počkat...

ODPOVĚDĚT

3

Na zahradě mám dva kopečky rebarbory, ale ještě je slabá. Musím chvilku počkat.

ODPOVĚDĚT

4

už mě roste už mě sílí

ODPOVĚDĚT

3

včera jsem dělala rebarborový koláč a už není

ODPOVĚDĚT

3

Rebarboru měla maminka na zahrádce. Koláč pekla. Rebarboru ani maminku už nemám.

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (7 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Titulka pro: Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Vaříte rádi? Máte nějaký recept na přípravu opravdu složitého pokrmu?

Titulka pro: Čoko tunel s broskvemi

Čoko tunel s broskvemi

Přemýšlíte, co o víkendu upéci? Vyzkoušejte čoko tunel s broskvemi.

Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera.

Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera

Upečte si skvělý domácí chleba z kváskového těsta.

Titulka pro: Hruškové řezy se skořicí

Hruškové řezy se skořicí

Upečte si hruškové řezy se skořicí. Skořice Vás v zimě příjemně prohřeje a k hruškám...

Titulka pro: Rychlá roláda

Rychlá roláda

Titulka pro: Mléčné řezy

Mléčné řezy

Přemýšlíte, co budete o víkendu péci? Upečte si mléčné řezy.

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

inzerce

ŽHAVÉ DRBY

OPAKUJÍCÍ SE ZÁNĚT MOČOVÝCH CEST

Prosím poraďte co pomáhá na vracející se záněty ...

DOBRÁ OPTIKA

Dobrý den, poradíte kam zajít vybrat nové brýle a kde mi ...

PRODLOUŽENÍ VLASŮ

Má někdo zkušenost s prodlužováním vlasů? Prosím o tip.

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz