Žížaly lezoucí z dortu. Takový dort bude efektní i chutný.
Ingredience na korpus:
100 ml oleje
100 g moučkového cukru
2 vejce
1 lžíce rumu
180 g polohrubé mouky
2 vrchovaté lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
125 ml mléka
Ingredience na náplň:
3 banány
2 šlehačky na šlehání (500 ml)
2 ztužovače šlehačky
40 g moučkového cukru
70 – 80 g čokolády na vaření
oranžové potravinářské barvivo
Na ozdobení:
Bobony Haribo Wummis a Haribo Color-Rado
Postup:
1. Olej, moučkový cukr a vaječné žloutky ušlehejte, na závěr přilijte rum a důkladně zamíchejte. Přidejte prosátou mouku, kakao, prášek do pečiva a mléko. Nakonec ušlehejte z vaječných bílků sníh a opatrně jej do směsi vmíchejte. Do vymazané, kokosem vysypané, dortové formy hotovou směs vlijte a pečte při teplotě 180 °C zhruba 30 minut.
2. Vychladlý korpus z dortové formy opatrně vyjměte a vnitřek vydlabejte tak, aby okraje zůstaly zhruba 1,5 cm široké a schovejte si jej na finální posypání dortu. Pozor na dno, musí zůstat neporušené.
3. Smíchejte cukr, oranžové potravinářské barvivo, ztužovače šlehačky a nahrubo nastrouhanou čokoládu, vsypte do téměř ušlehané šlehačky a vše společně pomalu došlehejte.
4. Banány podélně rozkrájejte a vložte do vydlabaného korpusu a navrstvěte na ně vyšlehanou šlehačkovou směs.
TIP: Na šlehačkovou směs položte bonbony Haribo Wummis, díky nimž docílíte efektu, že vylézají z dortu.
5. Vytvarujte kopeček a zasypte jej rozdrobeným vnitřkem korpusu. Dozdobte oblíbenými halloweenskými bonbony.
Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Haribo
Foto: Haribo