Gastro

Recept na pečenou kachnu a jablečné zelí

Sbírání kytiček

Křupavá kůrka, jemné kachní maso a výborná šťáva. Pečená kachna je jednička na seznamu nejoblíbenějších pokrmů pro mnohé z nás.

Začněte trénovat na svatomartinské hodování. Podávejte k ní vynikající Samir kyselé zelí ve slaném nálevu, díky kterému dosáhnete výjimečné chuťové harmonie. 

Ingredience: 

1 celá kachna 

400 g kyselé zelí ve slaném nálevu 

200 g jablek 

100 g cibule 

0,1 l oleje 

10 g kmínu 

hladká mouka 

sůl pepř cukr 

Postup:

1. Kachnu očistíme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Necháme v lednici odležet alespoň jednu hodinu. 

2. Kachnu vložíme do trouby a pečeme na 160 stupňů přibližně dvě hodiny pod pokličkou. Když je kachna měkká, odklopíme pokličku a doděláme na 185 stupňů přibližně 25 minut. 

3. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kostičky. Do rozpáleného hrnce nalijeme olej, vložíme najemno nakrájenou cibuli, kmín a necháme zesklovatět. Přidáme jablka, cukr a lehce zkaramelizujeme. Přidáme zelí a dusíme 25 minut. Když je zelí měkké, zaprášíme hladkou moukou a provaříme, ochutíme solí a cukrem.

Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Regionální potravina
Foto: Regionální potravina

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků