Gastro

Recept na trhanec s jablky a karamelem

Sbírání kytiček

Jablka a oříšky jsou s podzimem pevně spjaté. Využijte jejich bohatství a přichystejte si sladkou tečku v podobě receptu na trhanec s jablky a mléčným karamelem.

Právě poslední jmenovaný povýší pokrm na výjimečný gurmánský zážitek. Použijte mléčný karamel od paní Dany Přistoupilové, která jej vyrábí v Malé Bystřici ve Zlínském kraji. Díky zpracování z vybraného mléka z prověřené farmy je jeho chuť lahodně smetanová a produkt neobsahuje žádné konzervanty. 

Ingredience: 

200 g špaldové mouky 

4 žloutky 

2–3 lžíce cukru 

250 ml mléka 

75 g rozinek 

4 bílky 

100 g másla 

150 g ořechů – vlašské a lískové 

50 g moučkového cukru

špetka soli 

300 g jablek 

mléčný karamel 

Postup:

1. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, mléko. Vše promícháme a přidáme vyšlehané bílky. 

2. Trhanec pečeme na pánvi na rozpuštěném másle přibližně 5 minut z každé strany do zlatova. 

3. Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky a orestujeme v rendlíku s trochou vody do změknutí. 

4. Na závěr trhanec polijeme mléčným karamelem a posypeme rozinkami, ořechy, jablky a moučkovým cukrem.

Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Regionální potravina
Foto: Regionální potravina

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků