Jablka a oříšky jsou s podzimem pevně spjaté. Využijte jejich bohatství a přichystejte si sladkou tečku v podobě receptu na trhanec s jablky a mléčným karamelem.
Právě poslední jmenovaný povýší pokrm na výjimečný gurmánský zážitek. Použijte mléčný karamel od paní Dany Přistoupilové, která jej vyrábí v Malé Bystřici ve Zlínském kraji. Díky zpracování z vybraného mléka z prověřené farmy je jeho chuť lahodně smetanová a produkt neobsahuje žádné konzervanty.
Ingredience:
200 g špaldové mouky
4 žloutky
2–3 lžíce cukru
250 ml mléka
75 g rozinek
4 bílky
100 g másla
150 g ořechů – vlašské a lískové
50 g moučkového cukru
špetka soli
300 g jablek
mléčný karamel
Postup:
1. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, mléko. Vše promícháme a přidáme vyšlehané bílky.
2. Trhanec pečeme na pánvi na rozpuštěném másle přibližně 5 minut z každé strany do zlatova.
3. Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky a orestujeme v rendlíku s trochou vody do změknutí.
4. Na závěr trhanec polijeme mléčným karamelem a posypeme rozinkami, ořechy, jablky a moučkovým cukrem.
Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Regionální potravina
Foto: Regionální potravina