Gastro

Recept na valentýnské marshmallows

Hledáte originální a jednoduchý recept na svatého Valentýna. Překvapte partnera vlastním marshmallows.

Doba přípravy: asi 30 minut 

Vystačí na: asi 40 kusů 

Na želatinovou hmotu 

• 300 ml vody 

• 450 g cukru 

• 2 balíčky Želatiny jemně mleté Dr.Oetker 

• 100 ml vody 

• 1 KL Vanilkového aroma Dr.Oetker 

• 1 balíček Cukrárenského želé červeného Dr.Oetker 

Na obalení: 

• 3 zarovnané PL moučkového cukru 

• 2 zarovnané KL Gustinu jemného kukuřičného škrobu Dr.Oetker 

Ještě potřebujeme:

• plech na pečení 

• elektrický ruční šlehač 

• formičky na vykrajování (velikonoční motivy) 

Příprava: 

1. Na přípravu želatinové hmoty uvaříme z 300 ml vody a cukru, sirup (povaříme asi 15 minut). Želatinu smícháme ve vyšší nádobě se100 ml vroucí vody z konvice a mícháme, dokud se nerozpustí. Sirup nalijeme do rozpuštěné želatiny, přidáme aroma a šleháme na nejvyšším stupni asi 10 minut do pěny. Cukrovou směs rozdělíme na dvě poloviny a do jedné zašleháme cukrárenské želé. Obě směsi rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Uhladíme a vložíme do chladničky asi na 4 hodiny. 

2. Formičkami vykrajujeme velikonoční tvary, které obalujeme v moučkovém cukru se škrobem. 

Tip: Na obarvení můžeme použít kakao nebo Cukrárenské želé Dr.Oetker.

Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Dr. Oetker
Foto: Dr. Oetker


Diskuze: příspěvků