Pokud máte rádi dýně, máme pro vás dobrou zprávu! Dýně hokkaido, kterou jsme zvolili pro náš recept, je nejen chutná, ale také plná vitaminů a minerálních látek.
Pozitivně působí na zrak, pomáhá při onemocnění slinivky břišní a žaludku a také při srdečních chorobách. Díky vysokému podílu vlákniny má i detoxikační účinky a výborně se hodí do redukčních diet. V pečené podobě na salátu s bílými fazolkami vám navíc bude neuvěřitelně chutnat.
Ingredience:
200 g bílých fazolí v konzervě
500 g dýně hokkaido nakrájené na kostky
2 mrkve
1 petržel
1 cuketa
1 stroužek česneku
1 hrst špenátových listů
1 hrst čerstvé petrželky
olivový olej
ocet balsamico
sůl čerstvě mletý pepř
Postup:
1. Na kostky nakrájenou dýni dejte péct na 30 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů.
2. Na pánvičce mezitím orestujte na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a cuketu.
3. Dle chuti smíchejte olivový olej, ocet balsamico a prolisujte do něj stroužek česneku, osolte a opepřete.
4. Do propláchnutých špenátových listů přidejte dýni, orestovanou zeleninu, bílé fazole a vše zalijte dresinkem. Zasypte čerstvou petrželovou natí.
Zdroj a foto: Akademie kvality