Gastro

Salát s pečenou dýní a bílými fazolkami

Sbírání kytiček

Pokud máte rádi dýně, máme pro vás dobrou zprávu! Dýně hokkaido, kterou jsme zvolili pro náš recept, je nejen chutná, ale také plná vitaminů a minerálních látek.

Pozitivně působí na zrak, pomáhá při onemocnění slinivky břišní a žaludku a také při srdečních chorobách. Díky vysokému podílu vlákniny má i detoxikační účinky a výborně se hodí do redukčních diet. V pečené podobě na salátu s bílými fazolkami vám navíc bude neuvěřitelně chutnat. 

Ingredience: 

200 g bílých fazolí v konzervě 

500 g dýně hokkaido nakrájené na kostky 

2 mrkve 

1 petržel 

1 cuketa 

1 stroužek česneku 

1 hrst špenátových listů 

1 hrst čerstvé petrželky 

olivový olej 

ocet balsamico 

sůl čerstvě mletý pepř     

Postup: 

1. Na kostky nakrájenou dýni dejte péct na 30 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů. 

2. Na pánvičce mezitím orestujte na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a cuketu. 

3. Dle chuti smíchejte olivový olej, ocet balsamico a prolisujte do něj stroužek česneku, osolte a opepřete. 

4. Do propláchnutých špenátových listů přidejte dýni, orestovanou zeleninu, bílé fazole a vše zalijte dresinkem. Zasypte čerstvou petrželovou natí.

Zdroj a foto: Akademie kvality

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků

UŽIVATEL