Gastro

Svěží jahodový dezert

Letní dny si doslova žádají o pořádnou nálož osvěžujícího ovoce. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady.

Na krustu: 

• 270 g sušenek 

• 150 g rozpuštěného másla 

Na krém: 

• 4 žloutky 

• 500 g čerstvých jahod 

• 250 g třtinového cukru 

• 300 g čerstvého krémového sýru 

• 500 g tvarohu 

• 2 kelímky zakysané smetany 

• 2 citrony, nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva 

Sušenky vložte do mixéru, rozdrťte je a smíchejte s rozpuštěným máslem. Dortovou formu vyložte pečícím papírem a sušenky upěchujte na dno a také do stran. Takto připravenou krustu nechte odpočinout v lednici a mezitím si připravte náplň. 

Do mísy přidejte sýr, tvaroh, kelímek smetany, cukr, citronovou kůru a zakápněte šťávou. Dobře promíchejte a přidejte žloutky. Znovu prošlehejte a výsledný krém vložte do formy na připravený korpus. Koláč potřete zbývající zakysanou smetanou a dejte zapéct na 30 minut do trouby vyhřáté na 150 stupňů. Poté nechte vychladnout do následujícího dne v lednici.

Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Naše bio

Foto: Pepr Consulting


Diskuze: příspěvků