Ve středočeském Mratíně se opět sešli kuchařští mistři, aby si zasoutěžili o nejlepší bramborový salát v České republice.
Přípravu tradičního vánočního pokrmu a jeho výsledek hodnotila šestičlenná porota. V hodnocených kritériích, kde se kromě chuti hodnotil také vzhled, vůně, originalita a celkový dojem. My pro vás máme vítězný recept na netradiční Thajský pikantní bramborový salát.
Suroviny:
• 700 g brambor
• 350 g mrkve
• 70 g cibule šalotka
• 280 g manga
• 35 g jarní cibulky
• 210 g salátových okurek
• 210 g tygřích krevet
• 315 g majonézy Vitana
• 7 g čerstvého koriandru
• 0,21 g sušeného chilli
• 28 g limetkové šťávy
• 14 g rybí omáčky
• 35 g drcených arašídů
• sůl dle chuti.
Na ozdobu:
• 210 g tygřích krevet + čerstvá chilli paprička.
Postup:
Vařené oloupané brambory a mrkev nakrájíme na plátky. Oloupané a nakrájené mango dáme do mísy, přidáme rozpůlené salátové okurky bez semínek. Na stejné plátky jako brambory nakrájíme oloupanou šalotku. Jarní cibulku nakrájíme najemno. Doplníme čerstvým nasekaným koriandrem, drcenými arašídy a ochutíme sušeným chilli, limetkovou šťávou a rybí omáčkou. Osolíme dle chuti, vše lehce spojíme majonézou a promícháme. Na ozdobu použijeme tygří krevetu (oloupaná, očištěná a orestovaná) a čerstvou chilli papričku.
Zdroj: Vitana