Gastro

Thajský pikantní bramborový salát

Ve středočeském Mratíně se opět sešli kuchařští mistři, aby si zasoutěžili o nejlepší bramborový salát v České republice.

Přípravu tradičního vánočního pokrmu a jeho výsledek hodnotila šestičlenná porota. V hodnocených kritériích, kde se kromě chuti hodnotil také vzhled, vůně, originalita a celkový dojem. My pro vás máme vítězný recept na netradiční Thajský pikantní bramborový salát.

Suroviny:

• 700 g brambor 

• 350 g mrkve

• 70 g cibule šalotka 

• 280 g manga

• 35 g jarní cibulky 

• 210 g salátových okurek 

• 210 g tygřích krevet 

• 315 g majonézy Vitana 

• 7 g čerstvého koriandru 

• 0,21 g sušeného chilli 

• 28 g limetkové šťávy 

• 14 g rybí omáčky 

• 35 g drcených arašídů 

• sůl dle chuti. 

Na ozdobu: 

• 210 g tygřích krevet + čerstvá chilli paprička. 

Postup: 

Vařené oloupané brambory a mrkev nakrájíme na plátky. Oloupané a nakrájené mango dáme do mísy, přidáme rozpůlené salátové okurky bez semínek. Na stejné plátky jako brambory nakrájíme oloupanou šalotku. Jarní cibulku nakrájíme najemno. Doplníme čerstvým nasekaným koriandrem, drcenými arašídy a ochutíme sušeným chilli, limetkovou šťávou a rybí omáčkou. Osolíme dle chuti, vše lehce spojíme majonézou a promícháme. Na ozdobu použijeme tygří krevetu (oloupaná, očištěná a orestovaná) a čerstvou chilli papričku. 

Zdroj: Vitana


Diskuze: příspěvků