Gastro

Valentýnská Srdce Pavlova

Přemýšlíte, jaký originální recept upečete na svatéhoValentýna? Tyto dortíky vypadají skvěle. V jiném tvaru a klidně bílé je můžete připravit kdykoli.

Na těsto: 

• 1 balení Pavlova dortu Dr. Oetker 

• 150 ml studené vody 

• Barva potravinářská gelová modrá, růžová Dr. Oetker 

• Dekor mix růžový Dr. Oetker 

• Dekor mix modrý Dr. Oetker 

Na náplň: 

• malinový krém (součást balení) 

• 400 – 500 ml smetany ke šlehání 

Ještě potřebujeme: 

• elektrický ruční šlehač 

• cukrářský sáček s řezanou trubičkou 

• plech na pečení 

Příprava: 

1. Na přípravu korpusů v míse pečlivě vyšleháme směs s vodou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Směs rozdělíme na polovinu a každou obarvíme jinou barvou. Postupně směsmi naplníme cukrářský sáček. Vytvoříme na plech vyložený papírem na pečení 2 růžová srdce a poté 2 modrá srdce. Vložíme do předehřáté trouby na 150 °C, teplotu ihned snížíme na 110 °C a sušíme.

Elektrická trouba: 110 °C Horkovzdušná trouba: 90 °C Plynová trouba: stupeň 1 

Doba sušení: asi 90 minut 

2. Troubu vypneme a korpusy necháme v uzavřené troubě vychladnout. 

3. Na náplň vyšleháme náplň se smetanou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Náplní slepíme k sobě růžová a modrá srdce. Nakonec okolo dozdobíme modrým a růžovým zdobením.

Připravila: Katka Soušková
Zdroj Dr. Oetker
Foto: Dr. Oetker


Diskuze: příspěvků