Gastro

Višňové muffiny s čokoládou

Sbírání kytiček

Máte rádi muffiny. Vyzkoušejte kombinaci višní a čokolády. Je vynikající.

Na těsto:

  • 1 malá sklenice kompotovaných višní (hmotnost po odkapání 175 g)
  • 3 bílky
  • špetka soli
  • 3 žloutky
  • 180 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 180 g změklého másla nebo margarínu
  • 180 g hladké mouky
  • 1 zarovnaná KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 100 ml mléka
  • 20 g kakaa
  • 2 PL strouhané hořké čokolády

Ještě potřebujeme:

Příprava:

1. Višně necháme okapat na sítku, přitom zachytíme šťávu.

2. Na přípravu těsta vyšleháme bílky se solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni na tuhý sníh. Žloutky, cukr, vanilínový cukr a máslo nebo margarín vyšleháme do hladka. Mouku a kypřicí prášek smícháme a střídavě s mlékem vmícháme do směsi. Nakonec zlehka ručně vmícháme sníh.

3. Třetinu těsta odebereme a odložíme stranou. Do zbytku těsta vmícháme kakao. Tmavé těsto rovnoměrně rozdělíme do košíčků a posypeme strouhanou čokoládou. Višně rozdělíme na čokoládu. Naneseme světlé těsto, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 2-3

Doba pečení: asi 30 minut

4. Upečené muffiny necháme vychladnout, před podáváním je podle chuti pocukrujeme.

Připravila: Katka

Zdroj informací: Dr. Oetker
Zdroj fotografií: Dr. Oetker
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků

UŽIVATEL