Společnost

Vyzkoušejte dorty podle filmových hvězd: Ovocná louka Jany Švandové

Při natáčení české filmové komedie Jak se zbavit nevěsty vznikl nápad vytvořit speciální dorty pro herecké hvězdy.

Už jsme vám představili Čokoládovou nevěstu Davida Matáska a Mandarinkovou něhu Andrey Kerestešové. Dnes to bude Ovocná louka Jany Švandové. 

Suroviny na makrónkové sušenky: 

24 g vody 

100 g cukru krupice 

100 g cukru moučka 

100 g mandlové mouky 

2x 38 g bílků potravinářské barvivo 

Suroviny na náplň: 

150 g bílé čokolády Valrhona 

50 g citrónové šťávy a kůry 

75 g smetany 

225 g smetany 

10 g medu 

tymián 

ovoce na ozdobu 

Jak na to: 

Vařte vodu s cukrem krupicí na 118 °C. Prvních 38 g bílků ušlehejte v mixéru, pak přidejte cukerný rozvar a dále šlehejte do vychladnutí. Přimíchejte potravinářské barvivo v prášku, abyste dosáhli barvu, kterou chcete. 

Ušlehanou směs vmíchejte do mandlové mouky s moučkovým cukrem a dalšími 38 g nevyšlehaných bílků. Pak si nastříkejte makronky na silikonovou podložku, nechte stát asi 20 minut a pečte na 145 °C, po dobu přibližně 14 minut. 

Na náplň nejprve uvařte 75 g smetany s čerstvým tymiánem a medem, následně směs nalijte na bílou čokoládu a přidejte citrónovou šťávu. Poté přidejte ještě studenou smetanu a nechte v lednici přes noc. Druhý den vymixujte. 

Pak už jen stačí makronky naplnit krémem a ozdobit čerstvými malinami nebo jiným ovocem. 

Připravila: mar 

Foto: archiv filmu Jak se zbavit nevěsty


Diskuze: příspěvků