Přemýšlíte, jaký nový druh cukroví letos upéci. Vyzkoušejte zasněžené cukroví.
Počet kusů: 20 slepených
Doba přípravy: asi 35 minut
Na těsto:
• 1 Vanilkový lusk „Bourbon“ Dr.Oetker
• 170 g moučkového cukru
• 380 g hladké mouky
• 250 g změklého másla nebo margarínu
• 1 vejce
• 1 žloutek
Na náplň:
• čokoládovo-oříškový krém (typu Nutella)
Na ozdobení:
• 1 balení Sněhových vloček Dr.Oetker
• 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker
Příprava:
1. Na přípravu těsta vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vyškrabeme z něj dužinu a zamícháme ji do moučkového cukru. Na vále smícháme mouku, máslo nebo margarín, cukr s dužinou z lusku, vejce, žloutek a vypracujeme hladké těsto. Na půl hodiny uložíme do chladničky. Z těsta vyválíme plát o tloušťce 3 mm a vykrájíme různé tvary, naskládáme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 12 minut
2. Upečené cukroví necháme vychladnout a vždy 2 kousky slepujeme krémem.
3. Na ozdobení připravíme polevu podle návodu na obale. Polijeme povrch cukroví a ještě tekutou polevu ozdobíme cukrovými sněhovými vločkami. Necháme ztuhnout a uložíme do chladu.
Foto: Dr. Oetker
2. 11. 2011