Gastro

Křehké kuřecí karbanátky

Kuřecí maso je díky svým nutričním hodnotám oblíbenou součástí mnoha jídelníčků. Máte rádi karbanátky? Připravte si kuřecí.

Ingredience: 

500 g mletého kuřecího masa z Drůbežářského závodu Klatovy

1 jemně nakrájená cibule

2 lisované stroužky česneku

1 vejce

špetka majoránky, petržel, 

1 lžička sladké papriky mleté

sůl, pepř

olej. 

Do mísy vložte maso, česnek, vejce a na oleji zpěněnou cibulku. Přidejte nasekanou petrželku, lžičku mleté papriky, špetku soli a pepře. Vše důkladně promíchejte. Ze směsi vytvarujte placky a smažte na rozpáleném oleji dozlatova. Karbanátky můžete podávat například s vařenými brambory či bramborovou kaší.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj: Drůbežářský závod Klatovy

Foto: Drůbežářský závod Klatovy 


Diskuze: příspěvků