Pustili jste se do grilování a hledáte inspiraci na nové recepty? Vyzkoušejte zeleninový salát s grilovaným lososem a hořčičnou zálivkou.
Pokud máte rádi lososa, můžete mít v mrazáku kdykoli po ruce divokého lososa gorbuša. Má výtečnou chuť a můžete se spolehnout na jeho kvalitu.
Suroviny:
• 500 g NOWACO Losos gorbuša (filety s kůží)
• 6 hrstí směsi listových salátů (ledový, rukola, římský atd.)
• 4 ředkvičky
• 1 červená paprika
• 1 žlutá paprika
• 3 lžičky kvalitní hořčice
• 4 lžíce olivového oleje
• 1 lžíce balsamica
• 0,5 lžíce citrónové šťávy
• sůl a pepř
Postup:
Hluboce zmrazeného lososa nechte povolit. Poté jej zakápněte šťávou z citrónu, osolte a opepřete. Vložte jej na středně rozpálený gril, kůží dolů a grilujte přibližně 5 minut. Pak jej otočte kůží nahoru a dopečte.
Mezitím si připravte zeleninový salát a zálivku. Zeleninu si omyjte a nakrájejte, listové saláty natrhejte na menší kousky. V uzavíratelné lahvičce si smíchejte olivový olej, hořčici a balsamico. Protřesením obsah lahvičky promíchejte. Ingredience se díky tomu spojí v jednolitou emulzi.
Jakmile je losos ugrilovaný, stáhněte z něj opatrně kůži vcelku, nasolte ji a vraťte na krátko na desku na gril. Dejte pozor, aby se nespálila. Stačí ji malá chvilka a bude hezky křupavá. Zeleninový salát podávejte s lososem natrhaným na menší kousky, pokapaný hořčičným dresinkem a posypaný rozlámanou vypečenou křupavou kůžičkou z lososa.
Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Nowaco
Foto: Unsplash