Gastro

Barevný kokosový tunel

Máte rádi kokosový tunel. Připravte si ho doma.

Doba přípravy: asi 20 minut 

Vystačí na: asi 25 porcí 


Na hmotu: 

200 g strouhaného kokosu 

200 g prosátého moučkového cukru 

3 zarovnané PL sušeného mléka 

240 g rozpuštěného másla 

1 bílek 

2 PL rumu 

1 zarovnaná PL prosátého kakaa 

Barva gelová potravinářská žlutá  a červená Dr.Oetker 


Na potření: 

1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker 

1 balíček Zdobení tmavého Dr.Oetker 


1. Na přípravu hmoty v míse smícháme kokos s cukrem a mlékem. Přidáme máslo, bílek a rum a ručně vypracujeme dohladka. Hmotu rozdělíme na 4 díly. Jeden díl necháme neobarvený. Druhý díl obarvíme kakaem, třetí díl žlutou barvou a čtvrtý díl červenou barvou. 


2. Hmotu uložíme asi na 20 minut do chladničky. Poté z každého dílu vytvoříme válečky, spojíme je k sobě, jemně poválíme a vytvarujeme do tvaru tunelu. Uložíme do chladničky asi na 2 hodiny a necháme ztuhnout. 


3. Na potření rozpustíme polevu podle návodu na obale, naneseme na tunel a ihned posypeme zdobením. Uložíme do chladničky a necháme ztuhnout. 


TIP: Místo polevy můžeme tunel obalit v kokosu.


Foto: Dr. Oetker


Diskuze: příspěvků