Máte rádi kokosový tunel. Připravte si ho doma.
Doba přípravy: asi 20 minut
Vystačí na: asi 25 porcí
Na hmotu:
200 g strouhaného kokosu
200 g prosátého moučkového cukru
3 zarovnané PL sušeného mléka
240 g rozpuštěného másla
1 bílek
2 PL rumu
1 zarovnaná PL prosátého kakaa
Barva gelová potravinářská žlutá a červená Dr.Oetker
Na potření:
1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker
1 balíček Zdobení tmavého Dr.Oetker
1. Na přípravu hmoty v míse smícháme kokos s cukrem a mlékem. Přidáme máslo, bílek a rum a ručně vypracujeme dohladka. Hmotu rozdělíme na 4 díly. Jeden díl necháme neobarvený. Druhý díl obarvíme kakaem, třetí díl žlutou barvou a čtvrtý díl červenou barvou.
2. Hmotu uložíme asi na 20 minut do chladničky. Poté z každého dílu vytvoříme válečky, spojíme je k sobě, jemně poválíme a vytvarujeme do tvaru tunelu. Uložíme do chladničky asi na 2 hodiny a necháme ztuhnout.
3. Na potření rozpustíme polevu podle návodu na obale, naneseme na tunel a ihned posypeme zdobením. Uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.
TIP: Místo polevy můžeme tunel obalit v kokosu.
Foto: Dr. Oetker