Přemýšlíte vždy po Velikonocích, co se zbylými vejci? Připravte si bramborový salát s vejci.
Bramborový salát s vejci a pažitkou podle Petra Havlíčka
1 porce obsahuje cca.:
bílkoviny: 34 g
tuky: 9 g
sachridy: 41 g
Ingredience:
170 g salátových brambor
1 celé vejce
5 samostatných bílků
svazek pažitky
1 mladá cibulka
1/2 čajové lžičky olivového oleje
pár kapek bílého vinného octa
sůl a pepř
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce, 6 vajec uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Oloupeme a z 5 vajec odstraníme žloutky. Mladou cibulku nakrájíme na kolečka. Ještě teplé brambory smícháme s cibulkou, osolíme, opepříme a zakapeme olejem a octem. Promícháme a necháme vychladnout. Přidáme na kostičky nakrájené bílky a vše společně promícháme. Zdobíme pažitkou a podáváme s rozkrojeným vejcem.
Tip:
Pokud vynecháme vejce, můžeme k salátu podávat plátek grilované ryby nebo kuřecího či krůtího masa.
Další zajímavé recepty najdete v knize Superjídelníček.
Připravila: red.
Zdroj: Superjídelníček od Petra Havlíčka