Gastro

Bylinkové máslo s Moringou

Máte rádi bylinkové máslo? Výživová poradkyně Štěpánka Čápová si zamilovala Moringu a připravila pro vás recept na bylinkové máslo s moringou.

O morinze jsme už psali zde. Na vaření je vhodný čistý prášek. Domluvili jsme si slevu, kterou můžete využít i vy. Stačí do objednávky uvést do poznámky heslo zeny 1016 a získáte slevu 5 % na moringamix.cz

Potřebujete: 

1 máslo

stroužek česneku (může byt i více, záleží jak ostrý máte)

1 lžička sušené zeleniny (suším si na konci léta kořenovou zeleninu a z ní si dělám vlastně takovou domácí Podravku, pokud nemáte, využijte např. směs Horalka, nebo jakoukoliv směs sušené zeleniny, která ale neobsahuje glutamáty a jiné přídatné látky 

Cca 5 kuliček naložených kaparů

2 čajové lžičky sypké Moringy 

Máslo nechám změknout, protlačím do něj stroužek česneku. Když je domácí, stačí jeden, jinak dle chuti. Lžička sušené zeleniny, přidáme nakrájené kapary a Moringu a vše smíchat vidličkou, nebo vyšlehat v robotu. 

Z robotu je to je sice nadýchanější, ale zase hodně zůstává na lopatkách a je to škoda. 

V sezóně můžete přidat i medvědí česnek, dodá další vůni a máte nachystané výborné bylinkové máslo na jakoukoliv oslavu a mazání zdravých sendvičů.

Autor: Štěpánka Čápová, výživová poradkyně, www.stepankacapova.cz
Foto: Štěpánka Čápová


Diskuze: příspěvků