Máte rádi česnečku a krémové polévky? Pusťte se do jemného česnekového krému dle našeho jednoduchého receptu. Udělá vám dobře nejen v sychravém počasí a plískanicích.
Díky silným antibakteriálním a antivirovým účinkům česneku vás dostane na nohy při nachlazení, po náročném sportovním výkonu na horách i po vydatnějším večírku. Česnek totiž velmi účinně podporuje imunitu a užívá se v rámci prevence při prvních příznacích nejrůznějších onemocnění.
Ingredience:
7 stroužků česneku
300 ml zeleninového vývaru
300 ml 33% smetany ke šlehání
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
sůl čerstvě mletý pepř
tmavé pečivo na krutony
Postup:
1. V hrnci rozehřejte máslo a přidejte mouku.
2. Po vytvoření jíšky přilijte vývar a smetanu.
3. Přidejte prolisovaný česnek a nechte vše společně provařit cca 10 minut.
4. Podle chuti osolte a opepřete.
Ozdobte na kostičky pokrájeným pečivem, které pár minut pečte v troubě na 160 stupňů, dokud nebudou křupavé.
Připravila: Katka Soušková