Vánoce se blíží a s nimi přichází i doba pečení vánočního cukroví. Pokud hledáte nějaký nový recept, inspirujte se vánočními recepty z kuchyně Dr. Oetkera. Dnes vám přinášíme recept na vynikající citrónové měsíčky.
Na těsto:
- 150 g hladké mouky
- na špičku nože Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
- 50 g cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- 100 g změklého másla nebo margarínu
Na polevu:
- 1 balíček Polevy v prášku
- s citrónovou příchutí Dr.Oetker
- 3 PL vody
Ještě potřebujeme:
- 2 plechy na pečení (30 x 40 cm)
- formičku ve tvaru měsíčku (6 cm)
Postup:
- Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka. Těsto necháme asi 1 hodinu při pokojové teplotě odpočinout.
- Na pomoučené pracovní ploše z těsta pomocí válečku vyválíme plát o tloušťce asi 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme měsíčky, které přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 12 minut (1 plech)
- Pečivo necháme vychladnout.
- Polevu připravíme s vodou podle návodu na obale. Měsíčky polevou ozdobíme.
TIP: Na přípravu polevy můžeme namísto vody použít také citrónovou šťávu.
Foto: Dr. Oetker