Společnost

Dámská jízda pokračuje!

Čtveřice redaktorek VIP zpráv vám i dnes nabídne libý pohled na sličné tváře a dvě z nich dokonce i něco uvaří, ostatně tak káží pravidla pořadu VIP Prostřeno! Bude to k snědku, to je jisté, avšak zachutná to všem?

Pánové se mají na co dívat a dámy třeba ocení některý z receptů soutěžící čtveřice. A pokud by vám přišlo toho ženského štěbetání už přece jen trochu moc, občas si stáhněte zvuk. Ale jen na chvilku!

Lucie Špaková prostírá střílečku

Další blondýna v pořadí pochází z pěti sourozenců, z čehož se dá usuzovat, že si dokáže dobře poradit v poměrně malém prostoru. A bude to třeba! „U Lucky jsem ještě nebyla, ale z toho, co jsem slyšela, si myslím, že tam bude hodně málo místa a hodně srandy,“ předpovídá Andrea Košťálová. Kuchyně je opravdu mini a vařit čtyřchodové menu na jedné plotýnce asi nebude až tak velká zábava. „Už asi chápete, proč nevařím,“ vysvětluje dnešní hostitelka. Přesto se kvůli kolegyním a soutěži překoná, pro jistotu si však celé menu vyzkouší nanečisto. Přesněji – kamarádi vařili a Lucka si vše poctivě zapisovala.

Názvy pokrmů jsou však tradičně zahalené tajemstvím, jakoby se z původně vtipného pojednání jídel stala povinnost. Co se tedy bude podávat? Něco pro teplé medvědice, Ožralá muchomůrka, Nepanikařte po burgundsku a Sladký Láďa. A víte totéž co my – nic. Tak pojďme více zapátrat, abychom se dozvěděli, že za prvním označením se skrývá salát z uzené tresky s koriandrem, za druhým pak krapet netradiční tomatová polévka zřejmě nejen s celerem a smetanou. „To neznáte?“ diví se Lucka. „To my v Jihlavě děláme úplně normálně.“ Nechte se překvapit, co tím vlastně myslí. Hlavním chodem se stanou slávky na víně a jako dezert se chystá zmrzlina s něčím navíc.

Každopádně to bude hravý večírek, který někomu přijde vhod a jiného třeba poněkud zatíží, minimálně z pohledu trávicího systému. Odlehčí snad hostitelka svým spolusoutěžícím při zábavě? Jak se to vezme. Ona je totiž skutečně vezme – na střelnici. Takže dámy, hlavně se nezabijte!

Lenka Špillarová zve k tatínkovi do sklípku

Poslední hostitelka a třetí blondýnka tohoto týdne láká ostatní k rodičům na jižní Moravu. „Maminka všechno připravila, já mám malý byt a tady je všechno, co potřebuju,“ říká Lenka, a my zase říkáme – je to fér, pomoc přímo z rodiny? Ale kdo ví, jak to ta Lenka s maminkou vlastně myslela, uvidíme. Jako předkrm plánuje své oblíbené krevety s teplou zeleninou, pak se děvčata můžou nadlábnout kuřátka s nádivkou (maminčin recept a v reálu malé překvapení – kuřecí paličky se připravují odděleně od nádivky se šunkou) a sladká tečka se opět nebude péct, půjde o šlehačkový piškotový dort s jahodami. „Netušila jsem, že je to až taková zabíračka, a to mám jednoduché menu,“ říká o vaření Lenka, a obdivuje Terezu, co všechno první večer zvládla. Po ochutnávce prvního chodu, který všechny ohromí, se jedna ze soutěžících nechá slyšet, že jsou vlastně skryté talenty! Na vaření, samozřejmě.

Tak ještě ten dortík, ale ovšem a co zábava? Oboje už je připravené ve sklepě, kam dívky láká Lucčin tatínek. Úmyslu jsou čisté stejně jako víno, které se bude nalévat. A ani muzika nechybí. „Cimbálovku tvoří samý ženský, a to z toho důvodu, aby mi tady holky nezůstaly a třeba se nezamilovaly,“ pojistila se předem Lenka. Jak se vám líbí soukromý večírek? Nechtěli byste si to někdy také užít? Tak se inspirujte!


Připravila: Marcela

Foto: archiv FTV Prima

15. 11. 2012
 


Diskuze: příspěvků