Společnost

Dámská jízda v kuchyni pokračuje!

O herečce Janě Krausové předpokládáme, že bude v kuchyni jako doma, ovšem co další herečka – Miluška Bittnerová? Ta nás uvede do obrazu hned: bez manžela se u plotny moc nechytá!

Zatímco za Janou se všichni vydají na venkov, Miluška bude své hosty vítat v Praze.

Čtyřchodové menu Jany Krausové

O herečce a malířce se ví, že bydlí mimo hlavní město a už si prý ani nedokáže představit, že by žila trvale v Praze. Kromě herectví vystudovala Akademii výtvarných umění, ale to možná víte také. Stejně jako fakt, že je maminkou dvou synů, bývalou partnerkou Jana Krause, která však už pěkných pár let žije s hercem Karlem Rodenem. Tak zkusme změnit téma, abyste se dozvěděli také něco nového!

Přestože její syn David občas vzpomíná, že doma teplé kuchyni moc nedali, Jana uvaří čtyři chody a u sporáku se cítí jako ryba ve vodě. Začíná tartarem neboli tatarákem z rajčat, pak dámy zahřeje horkým vývarem s bezlepkovými celestýnskými nudlemi, jako hlavní chod chystá hovězí na červené řepě a medu s brambory a končit budeme sněhovými pusinkami s krémem. Budou bezlepkové, protože jak Jana, tak i Miluška dodržují bezlepkovou dietu.

A jak tohle menu zachutná ostatním soutěžícím? Vypadá to na samou chválu. Už jen prostírání oceňuje Jarka Obermaierová, která pak ještě dodává, že polévka byla vynikající. Podobně to vidí i Gabriela Filippi, když velebí zase tartar. Milušku zase nadchla řepa, kterou hostitelka připravila tak, že i Jarka tuhle zelenina začíná brát na milost.
Zábava je tentokrát trochu jiná než obvykle, a když pomineme „drobnost“, která se ocitla v dezertu, i když do něj nepatřila – byl to skvělý večírek! Jste zvědaví, co dámy pobaví i co jedna z nich najde v bezé? Nenechte si ujít dnešní VIP Prostřeno!

Začátečnické vaření Milušky Bittnerové

„Myslím, že jsem hodná, přiměřeně inteligentní a přiměřeně vzdělaná,“ říká o sobě poslední hostitelka tohoto týdne, která ráda čte a také rybaří. Když však přijde řeč na vaření, bez okolků přiznává – má-li se u ní někdo najíst, musí si vzít na pomoc manžela Lukáše. Ten naopak mezi vařečkami a hrnci relaxuje rád; představte si, že vaření bere jako odpočinek!

Jako předkrm si Bittnerovi připravili žampiony plněné hádejte čím? Polévka se tentokrát nekoná, zato marinovaná krkovice s variacemi francouzských bramborových salátů a glazovanými šalotkami vypadá báječně. Pokračuje se oblíbeným dezertem crème brûlée a končit se bude sýrovým talířem. Uhádnete, která z dam má zmiňovaný dezert v oblibě? Komu se zalíbí plněné žampiony, avšak nesnáší je? A kdo prohlásí, že glazovaná cibulka by stačila i s bramborem, jak byla výtečná!? Ano ano, šalotky jsou od začátku až do konce Lukášovo dílo, pro Milušku představují „vyšší dívčí“.

Pokud máte rádi pejsky, pak se těšte na pokus v tanci, kterého se srdnatě zhostí Lukáš a rodinný krysařík. „Nevyšlo to stoprocentně, ale bylo to úsměvný,“ hodností číslo Jarka, zatímco Miluška má jasno: „Byl to průser!“ Ovlivní to snad bodování ostatních? Kdo ví…


Připravila: Marcela
Foto: archiv FTV Prima
17. 1. 2013
 


Diskuze: příspěvků