Společnost

Dnes vaří zpěvák Sámer Issa a fotograf Jakub Ludvík

Který z nich bude lepší? Nebo snad v pořadu VIP Prostřeno! zvítězí jejich úterní soupeři Roman Skamene a milionářka Nela Slováková? Pusťte si po osmé hodině televizi a dozvíte se to také!

Sámer chystá arabský večírek a Jakub ukázku vaření á la jednou za čas.

Sámerova garden party

Známý zpěvák, kterého katapultovala do hvězdných výšin soutěž SuperStar, je poloviční Čech a po tatínkovi poloviční Arab. Což je dost pádný důvod k tomu, aby připravil arabské menu. „Na arabské kuchyni jsem vyrůstal a myslím si, že by mohla chutnat i ostatním. Je to pro mě hozená rukavice už proto, že na to budou koukat moji rodiče,“ říká Sámer. Jestlipak bude při vaření nervózní? Patrně lehce ano už jen proto, že na předcházejících večeřích byl „chytrej jak rádio, takže mi neprojde žádná chybka.“

Navnadit chuťové buňky hostů, to je úkol jako stvořený pro tortilly, a hned po nich se podává několik chodů najednou, zkrátka arabská tabule plná nejrůznějších talířků a misek s mnoha dobrotami včetně špízů z pravé svíčkové, šiškebabu z mletého hovězího, pečených lilků, rajčat, chybět nebude ani cizrna a další. Na závěr se chystá sladký pohár sahlab vonící po růžích. „Pobavil jsem se, ale bylo to jen tak tak,“ říká o přípravě večeře Sámer, který vystudoval hotelovou školu, takže by měl umět vařit.

A co na jeho snažení řeknou hosté? „Sežvejkali jsme to všichni,“ konstatuje po předkrmu Roman Skamene. „Krásně to vypadalo, ale stalo se to, čeho jsem se bál, že mně arabská kuchyně nebude chutnat.“ Arabská hostina pokračuje, stůl je plný. Což považuje Jakub za velkou výhodu – stolovat se dá i několik hodin a nikomu nevadí, že jídlo není teplé.

Jakubovo výjimečné vaření

Říkáte si někdy při sledování VIP Prostřeno!, že byste se svými malými zkušenosti s vařením do tohoto pořadu nešli, i kdybyste patřili mezi superstar? Zahoďte ostych! Fotograf celebrit tvrdí, že kvůli pořadu bude vařit – po deseti letech. A vůbec se toho nebojí. Hosty zve do svého ateliéru v centru Prahy s výhledem na Týnský chrám.
Na co se můžete těšit od kuchaře, který nevaří? Předkrmem se stane ruské vejce do skla, polévku zastoupí dýňový krém se semínky a smetanou, jako hlavní chod se chystá vepřová panenka. Dezert možná překvapí – bude něco sladkého nebo se skutečně zůstane u skleničky whisky, ke které si jeden ze soutěžících nechce ani přivonět?

Nejen hosty ovšem překvapí místo, kde se bude večeře podávat, tentokrát se totiž stoluje na klavírním křídle. Možná je však zaskočí i něco jiného, kdo asi ještě nikdy nejedl dýňovou polévku a pak o ní řekne, že to bylo poprvé i naposledy? A komu naopak bude chutnat? Kolik lidí, tolik názorů, ostatně o panence jeden ze soutěžících pochvalně pronese, že byla jako od profíka, dalšímu přijde bez chuti a třetímu neladí, že mu k ní jaksi chyběla příloha. Vyladí směsici názorů až zábava? Zkuste si tipnout! A pak hádejte, co zajímavého si pro své hosty fotograf připravil…


Připravila: Marcela

Foto: archiv FTV Prima

22. 11. 2012
 


Diskuze: příspěvků