Společnost

Drobný a Sypal: když vaří baviči

Herec Jaroslav Sypal a zpěvák Milan Drobný jsou nejen šikovní ve svých oborech, ale také skvělí vypravěči. Dívejte se dnes večer na VIP Prostřeno! a bavte se spolu s nimi!

Jarda vás zve do Duchcova, místa, které si určitě spojíte se známým milovníkem Casanovou a možná se dočkáte i zámecké krmě. A Milan zase vsadil na prostředí myslivecké chaty. Jestlipak bude podávat vlastnoručně skolenou zvěřinu?

Jarda a jeho krůtička

Zanechme dlouhých řečí a rovnou se pojďme podívat, co si pro své hosty u stole i u televizních obrazovek připravil známý herec. Večeře začne Plněnými vejci, pokračovat se bude hraběnčinou polévkou a pak přijde bomba – krůta na jablíčkách podle známého italského svůdníka. Vše završí sladká tečka – Smetanový mls hraběte Valdštejna…
„Giacomo Casanova byl velký svůdník, tak doufám, že i jídlo bude svůdný,“ má jasno milovnice historie Saskia Burešová. Milan Drobný to vidí podobně, jen si nebere žádné servítky: „To byl velký kanec, takže v jídle bude něco na potenci.“ Co myslíte, mají pravdu, nebo ne?

S přípravou dobrot bude Jardovi pomáhat Maruška, nevíte proč? Zlé jazyky tvrdí, že oblíbený herec je tak trochu trémista a bez ženské ruky by to prostě nešlo, ale kdo ví. V každém případě už předkrm rozvazuje hostům jazyk, i když podle jednoho soutěžícího se mnoho historek nedá publikovat, proto je asi všechny neuslyšíme. Všichni se však dobře baví a pořádá si mají co říci, což je podle Ladislava Županiče důležité. A vlastně stejné jako v manželství.

Při povídání se dozvíme, že Jarda občas doma vaří, ale raději sám, bez ženy. Prozradí nám, zda i hlavní chod, za který sklidil velké ovace, je oblíbený také v jeho rodině nebo si ho připravil speciálně pro tento pořad? A jaká zábava čeká hosty i diváky? Těšte se na komorní divadelní představení!

Milan a jeho masíčka

„Není to žádný troškař, očekávám aspoň pět chodů,“ přemýšlí Saskia o poslední společné večeři. Trefí se? A bude i menu stejně stylové jako lovecká chata? Pro někoho je však zvolené prostředí příliš skromné, jiný zase nemusí „mrtvolky na stěnách“. Navíc i divočina překvapivě chybí, zato všechny překvapí hovězí pupek v polévce, svíčková vepřová i hovězí a také lesní plody v dezertu. Zkuste uhádnou, jakou netradiční suroviny přímo z lesa navíc Milan použil při přípravě vanilkového krému! A o si říct ještě pro začátek? Podobně jako i u dalších pánů, také v tomto případě si hostitel pozval na pomoc pomocníka. Nejšikovnější z tohoto týdne je tedy bez debaty Saskia, která vařila sama.

Předkrmem zvaným Růžolící panenka jsou všichni nadšení, stejně tak si pochvalují i další chody. Jaroslav Sypal pak má originální nápad, jak zlepšit zdravotní stav dětí, které jsou příliš hubené: „Dřív se posílaly do ozdravovny, já bych je dnes posílal do VIP Prostřeno,“ směje se. „A konečně neřve, ono se dá blbě řvát a přitom jíst,“ směje se pro změnu zase Jardovi dnešní hostitel.

Najedení už teoreticky jsme, pojďme si trochu odpočinout při zábavě. Milan Drobný zpívá už pěkných pár desítek let, čeká nás tedy soukromý koncert? Nebo snad jiné překvapení? Kdo to chce vědět, musí se dívat!


Připravila: Marcela
Foto: archiv FTV Prima
14. 2. 2013
 


Diskuze: příspěvků