Máte rádi pokrmy z dýně a neznáte moc receptů? Vyzkoušejte dýňovou parmigianu.
Suroviny (pro 4-6 osob):
800 g dýně Hokkaido
500 g bešamelu
400 g mozzarelly
100 g nastrouhaného sýru Tre Corti
olivový olej
sůl a pepř.
Postup:
Dýni oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny, odstraňte semínka a nakrájejte na tenké plátky. Mozzarellu také nakrájejte na tenké plátky. Pečící formu vytřete olivovým olejem, na dno dejte vrstvu dýně, lehce osolte a zalijte částí bešamelu. Další vrstvu tvoří plátky mozzarelly opět zalité trochou bešamelu. Pak následuje opět vrstva dýně a ve vrstvení á la lasagne pokračujte do vyčerpání surovin.
Horní vrstvu by měla tvořit mozzarella posypaná nastrouhaným sýrem Tre Corti. Lehce přelijte olejem, osolte, opepřete a dejte péci do trouby předehřáté na 180°asi na 25-30 minut.
Připravila: Katka Soušková
Zdroj: La Formaggeria Gran Moravia
Foto: La Formaggeria Gran Moravia