Také máte léto spojené s řeckým salátem a jinými sezónními specialitami? Dnes přinášíme recept na marinovaný sýr Feta. Tak se nechte inspirovat.
Feta marinovaná po Řecku
Suroviny:
400 g fety
hrubě drcený barevný pepř
2 stroužky česneku
cca 3 dcl olivového oleje
po 2 snítkách čerstvého tymiánu, rozmarýnu, šalvěje a oregana
2 čerstvé chilli papričky
5 rajčat v oleji
K podávání:
ajvar, bílý chléb středomořského typu nebo pita, beraní rohy, černé olivy
Postup:
Sýr vyndejte na prkénko a nakrájejte na kostky o hraně cca 2 cm. Česnek oloupejte a prolisujte do hrnku s olivovým olejem. Bylinky posekejte nahrubo (bez dřevnatých stonků), tak aby stále zůstaly znatelné lístky – vypadá to hezky. Chilli papričky a sušená rajčata také nasekejte nahrubo. Všechny tyto suroviny pak vmíchejte do česnekového oleje.
Do sklenice dávejte vždy jednu vrstvu kostek sýra, zalijte ji olejem se všemi přísadami, a takto pokračujte, dokud nebude sklenice plná. Kostky sýra by měly být zcela ponořené. Sklenice přikryjte Easy cut fólií a nechte v chladu odležet nejméně dva dny.
Podávejte s miskou ajvaru, který krásně doplňuje chuť tohoto jídla, olivami a beraními rohy.
Připravila: red.
Foto: Fino