Tyto olivové placky jsou tak dobré, že by se daly jíst jako hlavní chod. Báječné jsou i jako příloha, můžete si je ulamovat třeba k polévce.

Příprava: 20 minut
Pečení: 10 – 12 minut


Na 2 placky:

  • 500 g hladké mouky značky Penam
  • 25 g droždí
  • 300 ml vlažné vody
  • 60 ml oleje
  • 1,5 lžičky soli
  • 0,5 lžičky cukru
  • bazalka
  • olivy


Postup přípravy:

  1. V míse smíchejte vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypávejte mouku, míchejte, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjte utěrkou a nechte odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo.
  2. Z vykynutého těsta vypracujte dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvořte dvě silnější placky. Vzniklé placky pokapejte olivovým olejem, rukama do nich vmačkejte olivy a posypte je rozmarýnem.
  3. Chleby dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10–12 minut v troubě předehřáté na 220–250 °C. Poté je nechejte vychladnout.

 

Z knihy Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press 2010


Foto: Smart Press
22. 4. 2016

 

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků

UŽIVATEL