Gastro

Grilované jahodové špízy s dipem z tvarohu

Už jste někdy dělali jahodovou „grilovačku“? Že ne? Zkuste a určitě nebudete litovat. Pochutnáte si nejen vy, ale i nejmladší členové rodiny.

Ingredience na dip: 

250 g polotučného tvarohu ve vaničce 

1 lžička pomerančové kůry 

1 lžička nadrobno nasekané máty 

1 lžička medu (nebo podle chuti) 

Ingredience na špízy: 

500 g jahod

Olivový olej

Špejle 

Šťáva z 1/2 pomeranče. 

Postup: 

Do misky vložte tvaroh, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, posekanou mátu a med. Dobře promíchejte a nechte vychladit. 

Špejle si nechte nasáknout vodou, jahody omyjte, zbavte stopek a napíchejte na špejle. 

Celé špízy pomocí mašlovačky potřete tenkou vrstvou oleje. 

Špízy položte na rozehřátý gril a za občasného otáčení grilujte asi 5 minut (dle velikosti jahod). 

Hotové špízy pokapejte pomerančovou šťávou a podávejte s tvarohovým dipem.

Foto: akademiekvality.cz


Diskuze: příspěvků