Už jste někdy dělali jahodovou „grilovačku“? Že ne? Zkuste a určitě nebudete litovat. Pochutnáte si nejen vy, ale i nejmladší členové rodiny.
Ingredience na dip:
250 g polotučného tvarohu ve vaničce
1 lžička pomerančové kůry
1 lžička nadrobno nasekané máty
1 lžička medu (nebo podle chuti)
Ingredience na špízy:
500 g jahod
Olivový olej
Špejle
Šťáva z 1/2 pomeranče.
Postup:
Do misky vložte tvaroh, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, posekanou mátu a med. Dobře promíchejte a nechte vychladit.
Špejle si nechte nasáknout vodou, jahody omyjte, zbavte stopek a napíchejte na špejle.
Celé špízy pomocí mašlovačky potřete tenkou vrstvou oleje.
Špízy položte na rozehřátý gril a za občasného otáčení grilujte asi 5 minut (dle velikosti jahod).
Hotové špízy pokapejte pomerančovou šťávou a podávejte s tvarohovým dipem.
Foto: akademiekvality.cz