Léto a dobré jídlo k sobě neodmyslitelně patří. Čas grilování je tu. Připravte si grilované špízy z kuřecích prsíček marinované v balzamikovém krému Kalamáta Papadimitriou.
Ingredience:
- 400 g kuřecí prsních řízků
- 300 g kuřecích jater
- 150 g anglické slaniny
- 5 lžic klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
- 5 lžic plnotučné hořčice
- 2 vrchovaté lžíce dijonské hořčice
- 50 ml olivového oleje
- 2 lžíce medu
- 1 stroužek česneku
- sůl
- 1 ledový salát
- 5 plátků toastového chleba
Postup:
- Kuřecí játra očistíme, kuřecí prsní řízky nakrájíme na kostky cca 2 cm veliké a vše naložíme do balzamikového krému s olejem a solí. Slaninu nakrájíme na plátky. Marinované maso a slaninu napícháme na předem namočené bambusové špejle. Grilujeme ze všech stran na rozpáleném grilu asi 15minut.
- Z plnotučné, dijonské hořčice, soli, medu a olivového oleje si připravíme zálivku na salát. Zálivku necháme vychladit v ledničce a těsně před podáváním smícháme s listy salátu.
- Jako přílohu podáváme grilovaný toastový chléb předem potřený olivovým olejem s rozmačkaným česnekem.
Foto: Kalamáta Papadimitriou