Jahody jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce. A nejlahodnější jsou v období sklizně. Vyrazte proto pro pár hrnků tohoto nízkokalorického ovoce plného vitamínů a minerálních látek a pusťte se do přípravy jahodového koláče s bílou čokoládou.
Až ho budete ochutnávat, můžete si přečíst, jak je toto královské ovoce, známé už ve starověku, zdravé. Věděli jste, že jahody například posilují funkci mozku, zvyšují imunitu, pečují o vlasy, oči nebo kosti a mají protizánětlivé účinky?
Ingredience:
- 150 ml bílého jogurtu
- 2 hrnky polohrubé mouky
- ½ hrnku cukru krupice
- ¼ hrnku oleje
- 2 hrnky jahod
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 100 g bílé čokolády
- máslo na vytření pekáče mouka na vysypání pekáče
Postup:
1. Dohladka promíchejte jogurt, cukr, vanilkový cukr a vajíčka.
2. Do směsi přidejte mouku, olej a prášek do pečiva a pořádně promíchejte.
3. Přidejte na malé kousky posekanou bílou čokoládu.
4. Těsto vlijte na pekáč vymazaný máslem a vysypaný moukou a naskládejte na něj pokrájené jahody.
5. Pečte v troubě na 180 °C zhruba 35 minut.
Připravila: Katka
 
						
				 
						
			 
 
											
