Gastro

Hrnkový jahodový koláč s bílou čokoládou

Sbírání kytiček

Jahody jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce. A nejlahodnější jsou v období sklizně. Vyrazte proto pro pár hrnků tohoto nízkokalorického ovoce plného vitamínů a minerálních látek a pusťte se do přípravy jahodového koláče s bílou čokoládou.

Až ho budete ochutnávat, můžete si přečíst, jak je toto královské ovoce, známé už ve starověku, zdravé. Věděli jste, že jahody například posilují funkci mozku, zvyšují imunitu, pečují o vlasy, oči nebo kosti a mají protizánětlivé účinky?

Ingredience:

  • 150 ml bílého jogurtu
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • ½ hrnku cukru krupice
  • ¼ hrnku oleje
  • 2 hrnky jahod
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g bílé čokolády
  • máslo na vytření pekáče mouka na vysypání pekáče

Postup:

1. Dohladka promíchejte jogurt, cukr, vanilkový cukr a vajíčka.

2. Do směsi přidejte mouku, olej a prášek do pečiva a pořádně promíchejte.

3. Přidejte na malé kousky posekanou bílou čokoládu.

4. Těsto vlijte na pekáč vymazaný máslem a vysypaný moukou a naskládejte na něj pokrájené jahody.

5. Pečte v troubě na 180 °C zhruba 35 minut.

Připravila: Katka

Zdroj informací: Akademie kvality
Zdroj fotografií: Akademie kvality
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků

UŽIVATEL