Kdo by neměl rád lívance! K snídani, k večeři nebo jako dezert. Už se vám sbíhají chutě? Zkuste do nich přidat mák a přelít je švestkovým rozvarem.
Kombinace těchto ingrediencí vám doslova učaruje. Lívanečky vypadají pro oko fantasticky, ale stejně tak i chutnají.
Recept pro 4 osoby, příprava ca. 45 minut
Na těsto potřebujete:
• 180 g hladké mouky
• 4 lžíce cukru krupice
• 2 lžičky prášku do pečiva
• 2 velké lžíce mletého máku
• 2 vejce
• 250 ml mléka
Na švestkový rozvar potřebujete:
• 0,5 kg švestek
• 4 lžíce cukru krupice
Postup:
Nejdříve smíchejte veškeré sypké ingredience, přidejte vejce, mléko a vše promíchejte ručním šlehačem. Těsto nechejte odstát přibližně 15 minut. Mezi tím si připravte švestkový rozvar. Švestky pokrájejte na menší kousky, přidejte cukr a na mírném ohni povařte 10 minut. Do rozpáleného lívanečníku naběračkou vlijte těsto a smažte z obou stran dozlatova na malém množství slunečnicového oleje nebo másla. Ještě horké lívanečky zalijete švestkovým rozvarem.