Tento týden se vám na televizních obrazovkách představí další sympatická čtveřice v pořadu VIP Prostřeno: zpěváci Eva Pilarová a Pavel Vítek, fotograf Robert Vano a herečka Jana Šulcová.
Co mají všichni společné? Jídlo je opravdu baví, ať už jde o jeho přípravu nebo konzumaci. A kam vás tentokrát pozvou? Prozradí snad něco ze svého soukromí, nebo si raději prostory k vaření vypůjčí? Většina hvězd se rozhodla vzít své hosty i televizní diváky k sobě domů, například Eva Pilarová všechny uvítá na chalupě, Pavel Vítek v domečku na Karlštejně a Jana Šulcová také ve svém. Jen Robert Vano chce vařit u kamarádky. Tají snad něco, nebo se mu nechce uklízet? Pravda je poněkud prozaičtější – fotograf má poměrně miniaturní byt, takže se obával, že by se mu tam hosté nevešli. „Jsem horší než Greta Garbo, ta nechodila nikam, kde bylo víc jak pět lidí, a já mám stůl pro dva.“ Na atmosféře to však nic nezměnilo, jak dokládá nadšení Pavla Vítka po týdenním natáčení: „Mám pocit, jako kdybychom spolu chodili do školy nebo jezdili na výlety.“
V pondělí jdeme k Evě Pilarové
Paní Eva je vyhlášenou kuchařkou a také autorkou několika kuchařských knih. Kdo ji učil vařit? „Maminka. A když mně bylo dvanáct let, svěřila mi nedělní oběd pro naši pětičlennou rodinu. Dnes ale poprosím manžela Honzu, aby mi pomohl,“ svěřuje se zpěvačka, ostatně poslední léta u nich doma chystá dobroty hlavně on. Jak jim půjde partnerské vaření? „Tenhle díl skončí rozvodem, já vám to říkám!“ hodnotí po chvíli hlavní hrdinka rodinnou spolupráci. Vás ale bude určitě zajímat, s čím se předvede. Pondělní menu voní lesem: po srnčí sekané s brusinkami naloženými v ginu přijde zvěřinový vývar s domácími nudlemi, jako hlavní chod se podává kančí svíčková a celé menu zakončí lívanečky s borůvkami a domácím mraženým krémem z lesních plodů. „Ty, co nemají rádi zvěřinu, bych poslala na kopec, kde se mohou kochat, zatímco ostatní budou papat,“ nabízí alternativní program Eva. Co myslíte, vyrazí někdo na kopec? A jaká asi bude zábava? Zpěvačka láká své soupeře do sklepa, kde si mohou podat ruku s medvědem a ještě ho krmit šlehačkou. Ovšem konverzace u stolu bude poněkud nadpozemská. Tušíte, jak uklidnit duchy a nakrmit anděly? Hádejte, kdo to ví a odpoví….
V úterý vás baví Jana Šulcová
Sympatická herečka vám bude ještě sympatičtější, když na sebe práskne, co dělá ráda a ještě je v tom vážně dobrá?. Spí! Stejně tak však miluje procházky se svým čtyřnohým mazlíkem. Své milé hosty však nevezme na túru, ale k sobě do vily a vy se můžete podívat díky televizním obrazovkám i do kuchyně, která hrála v komedii S tebou mě baví svět. „Je strašně stará, ale mě vyhovuje, že vůbec nevím, proč bych si kupovala novou.“ Hosté se však raději jdou podívat na zahradu, která fotografu Robertovi připadá jako v Provence.
A co bude herečka servírovat? Začíná se chřestem se šunkou, pokračuje se čínskou polévkou, jako hlavní pokrm se plánuje fondue z hovězí a vepřové svíčkové a jater s omáčkami a domácími houstičkami a sladkost na konec zastoupí tvarohový dezert. „To je něco pro mě, fondue jsou můj oblíbený pokrm,“ těší se Pavel Vítek. Co myslíte, dočkají se další VIP soutěžící této společenské laskominy? Jana totiž říkala, že byla třikrát na infarkt a dvakrát na zhroucení, tak kdo ví, jak to nakonec dopadne. Pokud byste se však chystali připravit si masové fondue u vás doma, inspirujte se Janinými omáčkami. Základem je majonéza a šlehačka, do jedné dáte česnek, do druhé křen a do třetí krevety a máte hotovo.
Těšíte se také na další osazenstvo a zajímá vás, jak to bude vypadat ve středu a ve čtvrtek? Nebuďte netrpěliví a nechte se překvapit!
Připravila: Marcela
Foto: FTV Prima
20. 8. 2012