Naostřete si nože, nachystejte suroviny a pusťte se společně se soutěžícími pořadu VIP Prostřeno! do vaření. V tomto týdnu vás opět čeká nová hvězdná sestava. Kdo vás překvapí a kdo zklame?
Poslední týdny už jsme si pomalu zvykli, že hvězdné osobnosti v tomto gurmánském pořadu k sobě ladí nebo se alespoň někteří z nich znají. Tentokrát to bude jinak – jak si asi porozumí Miss 2007 Lucie Hadašová s moderátorským bardem Zbyňkem Merunkou, herečkou Danou Homolovou a lékařem Romanem Šmuclerem?
Začínáme u Lucie
Sympatická modelka je původem z Moravy a protože vystudovala hotelovou školu, mohlo by jí to v rámci soutěže přidat body. Kam asi pozve své hosty? Lucie chce využít pěkné počasí a své menu bude podávat venku, na chatě na Slapech. „Můj vztah k vaření se vyvinul při studiu hotelové školy, ale nejvíc mě k tomu přitáhl partner, protože on sám hrozně dobře vaří,“ uvádí. Kvůli známému hokejistovi Jardovi Bednářovi, ale i kvůli malé Denisce stojí mladá maminka u plotny každý den. Co myslíte, půjde jí to nebo ne? A vyvrátí tvrzení, že prý je namyšlená, nic neumí a stejně pořád drží diety?
Lucie si připravila pokrmy, které považuje za sázku na jistotu – jde o jídla, která se tady na chatě docela často baští. Patrně tím potěší Danu a my víme proč! Herečka totiž jídlu moc nedá a ocenila by dobroty, které si sama neuvaří: „Knedlík, svíčková, něco mastnýho a nezdravýho, protože furt držím dietu, zobu to zrní a živím se jak želva.“ Vyjde jí modelka vstříc? NA co se jí i vám můžou sbíhat sliny? Na domácí toast a losos na finský způsob, slepičí polévku, husokachnu se zelím a knedlíkem i ovocný dezert. „Doufám, že přijdou chlapi,“ těší se hostitelka, protože složení menu probírala se svým partnerem, a to je přece nějaký muž! Ale konec řečí, husokachna by už měla jít do trouby, však se také bude péct několik hodin. Povedou se Lucce knedlíky? A co zelíčko, budou spolusoutěžící spokojení? Když dodáme, že se pan doktor nechal slyšet, kterak si musí jít po jídle zaběhat, patrně ano. Ale raději se dívejte na VIP Prostřeno, abyste naše dohady proměnili v jistotu!
A pokračujeme u Zbyňka
Populární moderátor sice na několik let zmizel z televizní obrazovky, ale po čase se opět vrátil – na Prima family uvádí Autosalon. Že by tedy hosté dorazili na jeho menu jedině na čtyřech kolech? Zbyněk je totiž zve do Mníšku pod Brdy. A co si vymyslel? „Já mám nejraději českou klasiku, hotovky a jsem polívkovej,“ říká dnešní hostitel. Jeho záliba v polévkách se pomalu stala závislostí – představte si, že polévky jí každý den! Pro dnešek ovšem k vývaru z oháňky ještě přidá nadívaného ptáčka s bylinkovou houstičkou, pečínku s nastavovanou kaší a domácí lívanečky. „Jestli jsme se včera přežírali, dneska praskneme. Ale přesně tohle bych čekal, když jedu na jídlo do Mníšku pod Brdy,“ svěřuje se Roman. On i ostatní se můžou těšit na doma pečenou houstičku stejně jako nadívané křepelky, které se dříve v jídelníčku našich předků docela běžně vyskytovaly. Jestlipak vyletí vysoko nejen nadívaní ptáčci, ale i závěrečné hodnocení?
Lucii vadí, že jí Roman nenechává domluvit, herečka je zase na ni ostrá, protože prý modelka nebaští tak, jak předem avizovala. Srovná se atmosféra při zábavě, která bude neméně stylová jako menu? Hostitel své soupeře totiž pozval na neobvyklou jízdu – starou drezínou…
Připravila: Marcela
Foto: FTV Prima
18. 9. 2012