Králičí maso patří k těm vůbec nejzdravějším. My dnes nabízíme jednoduchou kombinaci králičího masa se zeleninou. Na přípravu jednoduchý, na chuť báječný recept.
Králík se zeleninou podle Petra Havlíčka
1 porce průměrně obsahuje:
Bílkoviny: 34 g
Tuky: 16 g
Sacharidy: 44 g
Ingredience:
(Porce pro 4 osoby)
600 g libového králíčího masa
1 cibule 1 mrkev
1/2 celeru
3 žampiony
3 stroužky česneku marináda:
3 lžíce vody
1 lžíce sekané petrželky
1 lžička oregana
1 lžička šalvěje
sůl dle chuti
Příloha:
vařené brambory (750 g)
Postup:
Králíka rozdělíme na porce, které potřeme ze všech stran marinádou, připravenou smícháním všech přísad. necháme do druhého dne odležet. Druhý den králíke zprudka opečeme. maso pak rychle vyjmeme, dno kastrolu poklademe na kolečka nakrájenou cibulí, česnekem, kousky žampionů mrkve a celeru. Vložíme králíka, podlijeme a pečeme doměkka.
Tip:
Stejně jako králíka můžeme upéct například kuře.
Připravila: red.
Recept a foto z knihy Petra Havlíčka a Petry Lamschové